Premier League

Liverpool overkom Newcastles chokstart

Den tidligere Liverpool-spiller, Jonjo Shelvey, skabte rystelser på Anfield med sit føringsmål, men storfavoritterne rystede hurtigt chokstarten af sig og sejrede i sikker stil.

Liverpool 3-1 Newcastle Premier Legaue Mohamed Salah Sadio Mané
Liverpool er med sejren bare ét point fra Manchester City på Premier Leagues førsteplads. Foto: Peter Powell/Reuters/Ritzau Scanpix

Liverpool havde ikke de store problemer med at besejre bundholdet fra Newcastle.

Den tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey skabte ellers tro på tingene for gæsterne med sit åbningsmål efter seks minutter.

Med to hurtige mål i første halvleg af Diogo Jota og Mohamed Salah samt et flot mål i anden halvleg af Trent Alexander-Arnold overkom Liverpool dog chokstarten.

Dommer Mike Dean kom igen i fokus, da han undlod at blæse kampen af, da to Newcastle-spillere stødte sammen ved Liverpools udligning.

Kampens spiller: Sadio Mané

Det var nummer to fra toppen, der torsdag aften tog mod nummer to fra bunden, da Newcastle var på besøg hos Liverpool.

Holdet fra Anfield kunne med en sejr firedoble de ti point, som det indtil videre i sæsonen er blevet til for aftenens modstander fra Newcastle, der endnu intet har mærket til de rige saudier, der har smidt penge efter klubben fra nordøst England.

Det var dog netop klubben fra den nordøstlige hjørne af landet, der kom bedst fra start, da den tidligere Liverpool-spiller, Jonjo Shelvey, allerede efter seks minutter modtog en clearing fra Liverpools forsvar.

Den skaldede midtbanespiller kontrollerede med to hurtige berøringer bolden midt på Liverpools banehalvdel og lagde den flot ind i målets sidenet, mens Alisson stod som forstenet i Liverpool-målet.

Føringen varede dog ikke længe for det trængte udehold, og efter en lidt speciel situation udlignede Liverpool efter 21 minuttter. På et Liverpool-hjørnespark stødte to Newcastle-spillere sammen, og mens Fabian Schär langsomt kom på benene, blev Isaac Hayden liggende midt i Newcastle-feltet med begge hænder på hovedet.

Dommer Mike Dean fløjtede ikke spillet af, og derfor spillede Liverpool-spillerne videre. Sadio Mané sendte bolden til fjerneste stolpe, hvor Diogo Jota blev holdt onside af den liggende Hayden, og efter to forsøg fik portugiseren sendt udligningen i mål.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Newcastles spillere og stab var rasende, men de havde ikke held med deres mange protester. Til gengæld var det kun Jonjo Shelveys elendige forsvarsspil, de fire minutter senere kunne protestere mod.

Kampens første målscorer sendte fejlagtigt Sadio Mané i dybden mod Martin Dubravka i Newcastlemålet. Senegaleseren blev på imponerede vis på benene trods en klar straffesparksforseelse fra Fabian Schär, og selvom Mané ude af balance ikke selv kunne prikke bolden i mål, kom angrebsmakkeren Mohamed Salah ham til hjælp, da han sparkede bolden ind bag den tidligere Esbjerg-målmand.

Ud fra spil og chancer var der intet at sige til Liverpools pauseføring, og der var heller ikke noget at sige til, at det var de røde fra Anfield, der med tre minutter tilbage af kampen lukkede spændingen ud af ballonen.

Trent Alexander-Arnold lagde an til et af sine karakteristiske langskud, og ikke engang en forvirret Mike Dean, der på mærkværdig vis løb ind foran Arnold, kunne forstyrre Liverpool-backen nok til at han missede sit langskudsforsøg.

Dermed blev det til en ganske fortjent sejr til Liverpool, hvor særligt Jonjo Shelveys jubelscene ved 1-0-målet samt dommer Mike Deans evne til at bringe sig selv i fokus, var det kampen vil blive husket mest for.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P