Av, av, av: Manchester City smadrede bundhold 7-0

Manchester City vandt tirsdag aften 7-0 hjemme mod Leeds, i en kamp der sagtens kunne have endt med flere mål.

Kevin De Bruyne og Manchester City var nådesløse i Premier League-kampen mod Leeds.
Der var dømt målshow i Manchester, da Kevin De Bruyne og de øvrige Manchester City-spillere kørte Leeds helt ud af banen. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Otte minutter. Mere skulle City ikke bruge for at komme foran, og de havde faktisk flere muligheder inden da. Det blev starten på en katastrofal aften for gæsterne fra Leeds.

Efter 13 minutter fik den omdiskuterede Jack Grealish lov til at nyde tilværelsen for en stund, da han gjorde det til 2-0.

Kevin De Bruyne ville også være med i det, der skulle vise sig at blive en målfest. 3-0 efter 32 minutter, og Leeds formåede blot at være bagud med tre mål ved pausen.

Hvad end der blev sagt af opløftende og motiverende ord til Leeds-spillerne i pausen, faldt det hele til jorden blot fire minutter inde i anden halvleg. Mahrez til 4-0.

Efter 61 minutter fik Phil Foden annulleret sit mål til 5-0. Et minut senere gjorde Kevin De Bruyne det til 5-0 i stedet, med et af de hårdeste skud længe.

Da Manchester Citys offensive spillere var færdige med at more sig, kunne City-forsvarerne ikke dy sig. John Stones og Nathan Ake gjorde det til 6-0 og 7-0.

Manchester City var nådesløse tirsdag aften. Leeds lignede derimod en flok Sunday league-spillere, der havde fået aftenens bedste billetter, helt tæt på underholdningen.

Efter seks minutter lød det første varselsskud mod Leeds-målet, da Bernado Silva meget ukarakteristisk brændte en kæmpe chance tæt under målet.

Kort tid efter kunne Manchester City ånde lettede op, da Phil Foden i stedet gjorde det til 1-0. Leeds-spilleren Stuart Dallas så skidt ud i situationen, hvor han missede en clearing på stregen.

Der var efterfølgende dømt legestue til Manchester City, der sagtens kunne have vundet kampen med et tocifret antal mål.

Grealish, Mahrez og De Bruyne fik alle tanket tiltrængt selvtillid, og Pep Guardiola skulle sikkert stramme sig an for fortsat at se begejstret ud ved de utallige mål. Leeds-manageren Marcelo Bielsa skulle finde en anden grimasse.

Efter lidt over en times spil var City foran med 5-0 og havde ifølge statistikkerne haft 20 chancer. Vi må stole på statistikkerne, for det var umuligt selv at følge med.

Ved dommerens slutfløjt blev Leeds-spillerne sluppet fri af 7-0 mareridtet. Nu bliver den store udfordring bare at kunne lukke øjnene i nat.