Europæisk Fodbold

Overvejer at give Ballon d’Or til Lewandowski

Ballon d'Or vil overveje at give prisen for 2020 til Robert Lewandowski, men chefredaktøren er dog meget tilbageholdende.

Mange i fodboldverdenen er enige om, at Robert Lewandowski er blevet snydt for en Ballon d'Or. Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix

Det kom nok som en overraskelse for mange, da Lionel Messi løb med årets Ballon d’Or-pris mandag aften.

Selv hvis det ikke kom som en overraskelse, kan de fleste nok blive enige om, at Robert Lewandowski i dén grad har gjort sig fortjent til en Ballon d’Or.

Læs også: Salon d’Or – en gang populisme og undercut!

Lionel Messi selv kom da også efterfølgende med en klar opfordring til folkene bag Ballon d’Or.

– Jeg vil gerne sige til Robert, at det er en ære for mig at kæmpe mod dig. Du fortjener en Ballon d’Or. Sidste år var alle enige om, at du var vinderen. Jeg synes, at France Football skal give dig din Ballon d’Or, for du fortjener at have trofæet, lød det fra Messi, der taler om Ballond d’Or-prisen fra 2020, der som bekendt ikke blev uddelt på grund af Covid-19.

Og den opfordring vil France Football nu tage til efterretning. Det forklarer avisens chefredaktør Pascal Ferre til det tyske medie Watson.

– Det var betænksomt og klogt sagt af Messi. Men jeg synes ikke, vi behøver tage beslutninger i hast. Vi vil tænke over det, men skal samtidig respektere Ballon d’Ors historie, som er baseret på demokratiske valg, siger han og tilføjer:

– Vi kan ikke være sikre på, at Lewandowski ville have vundet Ballon d’Or sidste år. Vi ved det ikke, fordi der var ikke noget valg. Men for at være ærlig havde Lewandowski en stor chance for at vinde sidste år.

Skulle Ballon d’Or-prisen fra 2020 ende med at blive tildelt Robert Lewandowski, er det blot anden gang siden 2008, at der er en anden vinder af prisen end Ronaldo eller Messi. Det hidtil eneste tilfælde var i 2018, da Real Madrids Luka Modric vandt prisen.

Læs også: Lewandowski-agent: Ballon d’Or tilhører ikke Messi

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P