3F Superligaen

FCM-brasilianer: Jeg drømmer om landsholdet

FC Midtjyllands brasilianske midtbanejuvel Evander, drømmer om at slå igennem i det store udland og spille for det brasilianske landshold i fremtiden. FC Midtjylland-træner Bo Henriksen sætter ingen begrænsninger på Evanders fremtid.

Evander har spillet på flere af de brasilianske ungdomslandshold, og drømmer nu om at spille på det brasilianske A-landshold i fremtiden. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Evander da Silva Ferreira, bedre kendt som ‘Evander’, kom til FC Midtjylland for snart to og et halvt år siden.

Han har siden vist sig frem som en af Superligaens mest dominerende spillere, hvor han især med sit offensive spil imponerede i Danmark lige fra begyndelsen.

Med sine blot 23 år er Evander stadig fyldt med drømme og ambitioner for fremtiden, og både FC Midtjyllands cheftræner Bo Henriksen og anfører Erik Sviatchenko spår ham gode chancer for succes.

“Jeg vil på landsholdet”
Evander fortæller til campo.dk, at han selv synes, han er blevet en langt bedre fodboldspiller, siden han kom til Danmark.

– Jeg var en mere offensiv spiller, da jeg ankom til Danmark. Jeg har virkelig forbedret mit defensive spil i FC Midtjylland. I dag tænker jeg også mere på gruppen og holdet, når jeg spiller. Jeg har fået evnen og overskuddet til at tænke mere taktisk, og til at vejlede de andre på banen, siger Evander.

Evander er ifølge ham selv blevet meget stærkere mentalt de seneste to og et halvt år. Han mener, at han er kommet så langt i sin udvikling, at den brasilianske drengedrøm om at spille på landsholdet ikke bare er en drøm – det er en ambition for den 23-årige FCM’er.

– Det brasilianske landshold har haft mange af de bedste spillere i historien, og det betyder rigtig meget for en brasiliansk spiller at blive en del af landsholdet. At blive en del af historien.

– Min ambition er derfor at spille for landsholdet. Det er mit mål og min drøm, siger han.

FC Midtjyllands cheftræner Bo Henriksen mener, at Evander har niveauet til at indfri sine drømme og ambitioner for fremtiden.

– Jeg har set mange fodboldkampe i mit liv, og jeg har også trænet mange dygtige fodboldspillere. Men Evander er jo en spiller, som kan noget helt specielt. Som er voldsom på rigtig mange parametre, specielt på bolden. Han er rigtig dygtig i sine handlinger og tanker med bolden i forhold til at kunne se spillet, og teknisk er han overdrevet dygtig i forhold til, hvad vi sammenligner os selv med i Danmark, siger han til campo.dk

Læs også: Vejles kroatiske fanfavorit: Alle spillere vil gerne til de bedste klubber i verden

Power og nærkampe
Evander blev FC Midtjylland-spiller den 1. juli 2019. Det var en stor omvæltning i både tilværelsen og på fodboldbanen for den unge brasilianer, der har nemt ved at sætte ord på forskellene mellem fodbold i Brasilien og Danmark.

– Intensitet og power. I Danmark er det meget mere fysisk med nærkampe og høje og lange bolde. I Brasilien går spillet lidt langsommere, og det er mere teknisk. Der har man mere tid på bolden, siger Evander til campo.dk og fortsætter:

– I Danmark har man ikke tid til at tænke, når man modtager bolden. Her skal man bare reagere og spille hurtigt.

Selvom spillet er meget anderledes i Danmark, havde Evander ikke svært ved at tilpasse sig.

– Jeg havde god tid til at vænne mig til spillet i Danmark, da jeg ankom, og så lærte jeg en masse fra trænerne. De kom med mange gode råd og viste mig nogle videoer, og så kunne jeg ellers lære resten, når jeg var på banen. Jeg investerede den nødvendige tid for at tilpasse mit spil og for at bevise mig overfor klubben. Bevise at jeg var i stand til at vænne mig til spillet, og at jeg havde evnerne til at være med her, siger Evander.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Han er voldsom
Bo Henriksen er meget imponeret over sin brasilianske 10’er, og han ser derfor også kun én vej for Evander i fremtiden. Fremad.

– Jeg sætter ingen begrænsninger på ham. Jeg har jo set, hvad han har gjort bare det her halvår, så hvis han kan tage skridtet endnu videre i sin udvikling, så er der ingen begrænsninger. Altså, han er voldsom, siger Bo Henriksen til campo.dk og fortsætter:

– Det er en fed spiller at have på sit fodboldhold, og han er en katalysator for, at vi skaber chancer. Vi har rigtig mange dygtige spillere, men han binder også tingene sammen. Og det er fedt at se den ærgerrighed og den power, han har fået. Han er også absolut blevet en af lederne på vores fodboldhold.

Da spørgsmålet lyder, om Evander stadig er FC Midtjylland-spiller, når Superligaen genoptages i det nye år, tør Bo Henriksen kun at håbe.

– Det ville hvert fald være voldsomt vigtigt for os i vores bestræbelser på at vinde det danske mesterskab. Der er han en af vores allervigtigste spillere.

FCM-anfører Erik Sviatchenko tilslutter sig hurtigt sin træner, da snakken falder på Evanders udvikling i FC Midtjylland.

– Jeg synes først og fremmest, at han er modnet enormt meget. Og så er han effektiv, sætter folk op og er arbejdsom. Han er fantastisk for holdet.

– Han havde en lang periode, hvor han havde det svært, især efter sin skade. Nu har han så løftet sit niveau, og han har aldrig været bedre. Han er også blevet mere stabil, og det er dét, vi gerne vil have fra ham. At han hver eneste kamp spiller godt. Han har et højt niveau, siger Erik Sviatchenko til campo.dk

Læs også: FC Midtjylland må undvære topscorer mod Vejle

Evander har kontraktudløb i sommeren 2024. FC Midtjylland spiller årets sidste superligakamp mandag klokken 19.00 ude mod Vejle.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P