FC Midtjylland smed sejren dybt inde i overtiden

FC Midtjylland skulle mandag aften forsøge at rejse sig ude mod Vejle efter to nederlag i streg i Superliga-regi.

Det var en ispiskende kold aften i Nørreskoven, og Vejle skulle forsøge at skabe overraskelsen hjemme mod Superligaens førerhold FC Midtjylland.

Baseret på tabellen alene, burde der ikke have været den mindste tvivl om kampens udfald forud for opgøret. Men tager man FC Midtjyllands Superliga-form med i overvejelserne, var kampen måske ikke så afgjort på forhånd, som tabellen ellers kunne antyde.

FC Midtjylland kom bedst fra start, og allerede efter ét minut modtog Evander bolden på en tilbagelægning fra Gustav Isaksen. Her fik han frit skud lidt ude for feltkanten, men afslutningen gik over mål.

Der skulle ikke gå mere end halvandet minut, før det så var Vejles tur til at vise tænder. Her havde FC Midtjyllands højre midtstopper i den velkendte trebackkæde, Juninho, svært ved at stå fast, hvilket Vejles Mucolli udnyttede og stak afsted mod FCM-målet. Et skarpt træk ind i banen, og så havde Mucolli ellers en god afslutningsmulighed. Han sendte bolden afsted mod fjerneste hjørne langs græstæppet, men den gik en meters penge forbi.

Juninho var langt fra den eneste spiller, der havde svært ved at stå fast på det glatte græstæppe i Nørreskoven. Det var generelt en svær bane for især FC Midtjylland-spillerne, der til tider skøjtede rundt. Netop underlaget var nok også den største hjemmebanefordel for Vejle, for det var FC Midtjyllands fans, der skabte mest støj på lægterne. De var mødt talstærkt op.

I kampens indledning var det Mucolli, der var mest chanceskabende og farligste mand for Vejle, og han kom ad flere omgange frem til halvstore chancer. Dog uden for alvor at være tæt på at sætte Vejle på sejrskurs.

Som første halvleg skred frem, fik FC Midtjylland stille og roligt overtaget på kampen. Vejle var alligevel ved at blive farlige af og til, og især Vejles Andres Ponce skabte problemer for de tre bagerste i FCM-bagkæden, og han kæmpede hårdt for alle boldene i nærkampene.

Efter 31 minutter opstod der tumult på banen, da Vejles anfører Denis Kolinger smed sig i en strakt tofodstackling mod Evander. Tacklingen var ren, men det var en farlig situation. Situationen ender med gult til Kolinger for forseelsen, og gult til Pione Sisto for de efterfølgende optøjer.

Kort før pausen var FC Midtjylland tæt på at kunne gøre det til 0-1. Evander erobrede højt på banen, og med et frækt chip fandt han Victor Lind, der ramte bolden skidt på en ellers stor chance. Victor Lind var i dagens anledning med fra start, da Junior Brumado var ramt af karantæne.

FC Midtjylland pressede for alvor på inden pausen, men første halvleg forblev målløs, trods FC Midtjyllands stigende pres på Vejle-forsvaret.

Da der blev fløjtet op efter pausen, fortsatte FC Midtjylland med at dominere kampen. Vejle-spillerne øjnede dog muligheden for et straffe, og der blev tjekket for VAR efter 53 minutter. Paulinho kunne dog ikke gøre meget i situationen, hvor bolden blev headet ind på hans arm, mens han havde ryggen til. Der blev korrekt ikke dømt straffe, og kampen blev spillet videre.

Efter 56 minutter gik det så galt for Vejle, da et veleksekveret hjørnespark af Evander fandt vejen til kaptajn Erik Sviatchenko ved bagerste stolpe. Her stod han helt umarkeret og kunne gøre det til 0-1. Sløset opdækning af Superligaens bundprop, hvor især Manjrekar James så meget passiv ud i sit forsvarsspil.

Føringen til FC Midtjylland tvang de rød/hvide Vejle-spillere frem på banen, og skabte en anderledes åben kamp, der stod i stor kontrast til det mere kontrollerede spil i første halvleg.

Peter Sørensen satte fire friske spillere på banen efter Vejle kom bagud med 0-1, og Vejle kom langsomt bedre ind i kampen mod slutningen.

Et hjørnespark efter 83 minutter var tæt på for Vejle, da Denis Kolinger headede bolden snert over mål.

Dybt inde i dommerens tillægstid fik Vejle så endelig skabt sensationen, da indskiftede Luka Djordjevic på en omstilling kunne udligne til 1-1 efter 94 minutter. Det skabte jubelscener blandt spillere og tilskuere, som havde Vejle lige vundet kampen. Det havde de dog ikke, og kampen endte 1-1.

Det var et stort resultat for Vejle, der kan gå til vinterpause med selvtilliden i top, dog forsat som bundprop i Superligaen. Omvendt skal FC Midtjylland bruge vinterpausen på at genfinde Superliga-formen, efter de kun har formået at skrabe et enkelt point til sig i de seneste tre kampe, og forspringet ned til F.C. København er nu svundet ind til blot to point, samtidig med at Brøndby kan lugte blod med kun fem point op til FC Midtjylland.

Der blev dermed sat punktum for Superligaen i dette år.

FC Midtjylland har fortsat to kampe mod Brøndby i pokalturneringen, og en kamp mod Ludogorets i Europa League, hvor de selv kan afgøre deres videre avancement.