Jorginho blev helt og skurk for Chelsea mod Manchester United

Jorginho fik den helt store hovedrolle i kampen, da Chelsea og Manchester United dystede på Stamford Bridge. Et opgør der sluttede med pointdeling og 1-1.

Jorginho
Jorginho både fejlede og scorede i kampen mellem Chelsea og Manchester United. Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var en sand lækkerbiksen på Premier League-programmet søndag aften, da førerholdet Chelsea hjemme på Stamford Bridge tog imod Manchester United.

Før kampstart var den helt store historie, at Cristiano Ronaldo var bænket til opgøret. Noget, portugiseren kun har prøvet en gang i indeværende Premier League-sæson.

Hos Chelsea var Andreas Christensen heller ikke med, hvilket er tredje gang i træk, han er bænket.

Det var et hjemmehold, der kom buldrende fra start. Efter blot fire minutter brød Callum Hudson-Odoi nemlig igennem med et fikst træk forbi Victor Lindelöf og afsluttede resolut mod David de Gea i United-målet. Her diskede spanieren dog op med en flot redning, der forhindrede Chelsea i en tidlig føring.

Cristiano Ronaldo måtte som førnævnt starte opgøret på bænken, og hans erstatning i forhold til senest var den defensive og tidligere Chelsea-midtbanespiller Nemanja Matic. Det var tydeligt at se, at udeholdet kom med et defensivt udgangspunkt, hvor de stod lavt i banen, mens Chelsea pressede på for den helt store mulighed.

Efter en del stilstand i chancer, men med Chelsea som klart mest boldbesiddende mandskab, prøvede Antonio Rüdiger chancen. Et godt styk udefra hamrede tyskeren et langskudsdrøn afsted, som David de Gea lige akkurat fik hånden på, så den blev rettet af på overliggeren. Endnu en fin redning af den spanske ankermand i United-målet.

Kort før pause havde Manchester United så optræk til noget, der ligende at udvikle sig til deres første chance i opgøret. Fred fandt en fremadstormende Jadon Sancho, der dog ikke fik tæmmet bolden ordenligt og dermed forpassede, hvad der kunne have blevet til en stor mulighed.

Kort herefter var Fred så på færde igen, da han pludselig stod overfor Rüdiger i Chelsea-feltet. Her spillede han fikst bolden forbi tyskereren, men valgte herefter at lade sig falde i håbet om et straffespark, som aldrig kunne være dømt.

Dermed sluttede første halvleg målløst med stor spille- og chancemæssig Chelsea-dominans.

Anden halvleg var knapt begyndt, før Manchester United så kunne bringe sig foran med 0-1 på deres første reelle chance. En kæmpefejl af Jorginho på midten af banen, hvor italieneren nonchalant forsøgte at tæmme en høj bold, endte for fødderne af en fremadstormende Jadon Sancho, der sammen med Marcus Rashford var helt alene. Sancho valgte dog at gå selv og afsluttede med største sikkerhed og kunne bringe gæsterne foran med 0-1.

Det var et mål, der straks gav De Røde Djævle selvtillid, selvom Chelsea fortsat forsøgte at sætte sig på kampen. Endnu en fejl af Chelsea var tæt på igen at give United en mulighed, men det endte i sidste ende ved en fejl, der ikke endte med at koste.

Målet gjorde tydeligt noget ved kampen, som blev mere tilfældig og ikke nær så taktisk som første halvleg. Manchester United spillede sig mere og mere med i kampen, hvorfor Cristiano Ronaldo efter lidt over en times spil også blev indskiftet i bestræbelserne på at jagte en scoring mere og endegyldigt sikre en United-sejr.

Chelsea, der havde godt styr på første halvleg, virkede desperate i jagten på en udlignende scoring. Desperationen blev dog hurtigt herefter afløst af jubel, da Aaron Wan-Bissaka i det 67. minut sparkede op i Thiago Silvas fod i feltet. Det blev takseret til et korrekt dømt straffespark.

Her tog Jorginho ansvar og sparkede sikkert bolden ind bag David de Gea til 1-1 og rettede dermed op på den fejl, der kostede en scoring tidligere i halvlegen.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage uden de helt store chancer, men i de døende minutter dummede Chelsea sig nok engang i defensiven. Her spillede målmand Edouard Mendy en bold lige i fødderne på Fred, der forsøgte med et lob. Ingen forhindring for Mendy, der nemt kunne gribe bolden.

Mere blev det ikke til trods fem minutters overtid, og dermed sluttede opgøret med en pointdeling og 1-1.

Resultatet betyder, at Chelsea fortsat er tophold i Premier League, men nu blot er et point foran Manchester City og to foran Liverpool. Anderledes skidt ser det ud for Manchester United, der ligger nummer otte i tabellen med 12 point op til dagens værter i den absolutte top.