Liverpool fortsatte den gode Porto-stime

Hjemme på Anfield Road mødte Liverpool portugisiske FC Porto i Champions League-gruppespillet, hvor de endnu engang besejrede portugiserne.

Første kamp mellem Liverpool og FC Port endte med en 5-1 sejr til Merseyside-klubben. Foto: Anthony Devlin/AFP/Ritzau Scanpix.

Liverpool skulle onsdag aften møde FC Porto hjemme på Anfield Road i Champions League’s Gruppe B, hvor hjemmebaneholdet med en sejr kunne sikre sig videre avancement i turneringen, mens portugiserne skulle forsøge at holde fast i gruppens andenplads.

De seneste fem opgør mellem de to klubber har budt på massevis af mål, i hvert fald i Liverpools favør, da englænderne har scoret imponerende 16 mål og kun lukket to ind imod Porto.

Denne kamp startede dog meget lige, hvor begge mandskaber ikke kom frem til de store chancer og boldbesiddelsen var lige fordelt.

Det mest spændende, der skete inden for den første halve time var, at portugisiske Pepe blev skadet efter 25 minutter og måtte forlade banen, hvor han blev erstattet af Fabio Cardoso i Portos forsvar.

I det 37. minut skulle der dog falde det første mål. En perfekt stikning fra Liverpools Thiago Alcântara spillede Sadio Mané fri, hvor han køligt kunne bringe hjemmeholdet i front – eller det troede han.

Kampens dommer, Felix Zwayer, måtte nemlig efter en gennemgang ude i VAR-vognen løfte armen og markere for offside på Mané.

Pausestillingen blev dermed 0-0.

Anden halvleg startede modsat første som lyn og torden, da Thiago med en teknisk flot udført helflugte sparkede bolden ned i det lange hjørne uden chance for Diogo Costa i Porto-målet. 1-0 Liverpool.

Derfra satte Liverpool sig mere på opgøret, hvor de formåede at holde Porto fra chancer.

Endnu bedre blev det for Jürgen Klopps tropper, da Mohamed Salah leverede endnu en af sine mange flotte dribleture og til sidst kunne sætte prikken over i’et med en flot afslutning ind bag Diogo Costa i målet.

Herfra var der ingen slinger i valsen for Liverpool, som stensikkert kørte 2-0 sejren hjem og dermed er videre til Champions League’s 1/8-finalerne, mens Portos håb for gruppens andenplads led et lille knæk.