3F Superligaen

Danske storklubber i ny bøderegn

Brøndby og FC København kæmper med at få stoppet pyroteknik på tribunerne.

Pyroteknik er efterhånden en større økonomisk udgift de to storklubber. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Brøndby og FC København befinder sig lige nu i det, som nok føles som en decideret bøderegn.

De to storklubber bliver gang på gang straffet for deres fans’ brug af pyroteknik, hvilket dækker over romerlys og fyrværkeri.

Alene i indeværende sæson, er FCK blevet idømt bøder for over en halv million kroner, fordelt over otte disciplinærsager i Superligaen – Brøndby har været involveret i seks sager, og er blevet idømt bøder for 465.000 kroner.

I begge klubber ærgrer man sig over de efterhånden store udgifter til bøder, og understreger samtidig, at begge klubber gør en stor indsats for at forhindre, at pyroteknik finder vej til lægterne.

Men selvom klubberne arbejder hårdt på at forhindre pyroteknik på stadion, er det altså ikke lykkedes at komme det til livs.

FCK skriver i en redegørelse i forbindelse med en af kendelserne vedrørende bødestraf for pyroteknik, at:

– F.C. København på det kraftigste tager stor afstand fra sådanne handlinger udført af fans, og F.C. København har konstant fokus på at sikre en så rolig og sikker afvikling af kampene som muligt.

Brøndbys redegørelse fra samme kendelse følger trop:

– Brøndby IF er meget bevidst omkring sit ansvar og har løbende dialog med alle involverede omkring forberedelse og afvikling.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

I det seneste derby mellem de to rivaler, blev FCK straffet med en bøde på 150.000 kroner, mens Brøndby skulle betale 200.000 kroner.

Læs også: Rygaard om misset Brøndby-skifte: Alle fodboldknægte i Danmark drømmer om Sydsiden

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P