Chelsea smadrede sig videre mod Juventus

Chelsea sikrede sig videre avancement i Champions League, da man på hjemmebane gjorde det helt onde ved Juventus. Andetsteds i gruppen blev det også til en danskerscoring, der i sidste ende dog ikke havde nogen betydning.

Callum Hudson-Odoi
Callum Hudson-Odoi scorede til 3-0 for Chelsea mod Juventus. Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Chelsea skulle blot bruge et enkelt point mod Juventus for at sikre sig endegyldigt adgang til ottendedelsfinalerne i Champions League

Til kampen havde Thomas Tuchel valgt at bænke danske Andreas Christensen for anden kamp i træk, hvor unge Trevor Chalobah var foretrukket nok engang. Danskerens fremtid er fortsat uvis, da han endnu ikke har forlænget sin kontrakt, der står til at udløbe til sommer. En situation, nogle agenter forsøger at få danskeren til FC Barcelona på. Noget, du kan læse mere om herunder.

Oppe i angrebet var det også et utraditionelt et af slagsen, da Chelsea stillede uden deciderede angribere, idet Christian Pulisic fik chancen fra start på bekostning af den tilbagevendte Romelu Lukaku og Timo Werner, der begge startede kampen på bænken.

Det var dog Andreas Christensens afløser Trevor Chalobah, der tegnede sig for at få den første store hovedrolle i kampen. Efter et hjørnespark kom Antonio Rüdiger nemlig højest og headede bolden videre til den unge englænder, der firsttimede bolden i kassen til en Chelsea-føring på 1-0 efter 25 minutters spil.

Ti minutter senere måtte Chelsea så foretage en tidlig udskiftning, idet N’Golo Kanté måtte udgå for at blive erstattet med Ruben Loftus-Cheek. Om det skyldes en skade eller blot at blive sparet til Chelseas vigtige kamp på søndag mod Manchester United, er uvis. Men franskmanden forlod banen gående og så ikke synderligt skadet ud.

Meget mere skete der ikke i første halvleg, som der udelukkende stod Chelsea på med et par halvstore chancer, som Juventus dog fik afværget. Derfor 1-0 ved halvlegstid til hjemmeholdet.

I anden halvleg moste hjemmeholdet ufortrødent videre, og inden Juventus kunne se sig om, var Chelsea foran med 3-0 efter 58 minutter. Her kunne Reece James først hamre de forsvandre Champions League-mestre foran med 2-0, inden Ruben Loftus-Cheek fandt Callum Hudson-Odoi i det lille felt, der kunne øge til 3-0. En føring, der vurderet på spil og chancer ikke var en kende for smal.

Det blev også til 4-0 dybt inde i overtiden, da Timo Werner fik sidste fod på et Chelsea-angreb, der dermed sikrede Chelsea sig videre avancement i gruppen, hvilket Juventus allerede havde gjort inden kampen. Nu er der kun at spille for, hvem der slutter som etter og dermed er seedet til lodtrækningen om forårets ottendedelsfinaler.

I samme pulje jagtede Malmö FF og Jon Dahl Tomasson sine første point i dette års Champions League, da man tog imod russiske Zenit Skt. Petersborg. Her tegnede danske Søren Rieks sig for en scoring til Malmö FF, der dermed var tæt på at sikre sig tre point og noget at spille for i sidste runde. Zenit udlignede dog i overtiden på straffespark, hvorfor Malmö nu er uden chance for noget som helst, idet Zenit tager Europa League-pladsen i Gruppe H.

I Gruppe F sikrede Manchester United tidligere på dagen videre avancement, hvorfor der nu kun er én plads at spille om. Derfor var kampen mellen Young Boys og Atalanta, der havde Joakim Mæhle med fra start, særdeles vigtig for begge hold, hvis de vil spille Champions League i foråret.

Det lignede længe, at italienerne skulle trække det længste strå, men ti minutter før tid udlignede schweizerne til 2-2 og blot fem minutter senere gjorde Young Boys det så til 3-2. Atalanta ville dog ikke lige sådan lægge sig ned, så de udlignede kort herefter til slutresultatet 3-3 ved Luis Muriel, der netop var sendt på banen.

Resultatet betyder, at der nu venter en afgørende og nervepirrende gruppefinale i næste og sidste runde, når Atalanta gæster Villarreal i et opgør, hvor vinderen kvalificerer sig til ottendedelsfinalerne.