Straffe og rødt kort i kæmpe United-nedtur

Lørdag eftermiddag tog Watford imod Manchester United, der skulle forsøge at komme tilbage på vindersporet efter endt landsholdspause. Her storskuffede De Røde Djævle dog nok engang efter en fadæse af de helt store.

Maguire
Harry Maguire fik rødt kort, da Manchester United mødte Watford på udebane. Foto: Ian Kington/AFP/Ritzau Scanpix

Manchester United skulle lørdag eftermiddag forsøge at hente en pligtsejr på udebane mod oprykkerne fra Watford.

Til kampen måtte Manchester United undvære Mason Greenwood i offensiven, da Ole Gunnar Solskjær kort før kampstart meldte angriberen ude med corona.

Det startede skidt for De Røde Djævle, da Watford efter blot ti minutter fik tildelt et straffespark, da Scott McTominay på lidt klodset og uheldig vis fik nedlagt Joshua King. Her fik Ismaïla Sarr chancen fra pletten. Et svagt sparket straffe blev reddet af David de Gea inde på stregen, men en fremadstormende Kiko Casilla fik braget bolden i kassen.

1-0 til Watford.. Eller det troede de i hvert fald. En replay viste nemlig, at den spanske back – ligesom et par United-spillere – var inde i feltet for tidligt og derfor dømte dommer Jonathan Moss omspark. Her tog unge Sarr endnu engang ansvar, men endnu engang sparkede han et svagt straffespark, som de Gea for anden gang i træk tog sig af til stor jubel for spanieren og hans holdkammerater.

Man skulle tro, at dette ville vække United-mandskabet, men Watford pressede på for en scoring mod et iøjenfaldende svagt spillende udehold. Dette resulterede i en fortjent scoring til hjemmeholdet, da Emmanuel Dennis brød igennem ude fra venstrekanten og fandt norske Joshua King, der kunne sætte foden på sit fjerde sæsonmål.

Manchester United skulle komme med et modsvar og efter 30 minutters spil var det tæt på. Marcus Rashford blev spillet i dybden med en høj bold, som han flugtede mod mål. Her viste 38-årige Ben Forster årvågenhed, da han på fin vis reddede Rashfords forsøg.

Ondt skulle vise sig at blive værre for Manchester United, da Watford inden pause såmænd også fik gjort det til 2-0. Her tog straffesparksskurken Ismaïla Sarr revanche og bankede fra venstre side bolden ind i kassen bag en chanceløs David de Gea.

Efter pausen skulle Manchester United så forsøge at vende et truende nederlag til uafgjort eller sejr. Her tog Solskjær konsekvensen af en mildest talt elendig første halvleg set med United briller og indskiftede både Donny van de Beek og Anthony Martial.

Det skulle vise sig at være en god disposition, da anden halvleg blot var fem minutter gammel før Manchester United fik sin reducering. Et indlæg fandt nemlig Cristiano Ronaldo der headede på tværs inde i det lille felt, hvor indskiftede van de Beek fik bolden i kassen. 1-2 og United var pludselig med i kampen.

Det var tydeligt et langt bedre Manchester United-hold, der mødte op til 2. halvleg. I løbet af starten af halvlegen tilspillede de sig nemlig flere små- og mellemstore muligheder, men så dummede de sig gevaldigt.

Harry Maguire tog et for langt træk, som Tom Cleverley lige akkurat fik opsnappet, inden anføreren flæskede den tidligere United-midt. Det resultaterede i forsvarsspillerens andet gule kort og dermed fik han ordre på at gå tidligt i bad.

Med 20 minutter tilbage af kampen skulle United pludselig til at spille klogt for at få point ud af anstrengelserne med et mål og en mand nede.

Trods en mand i undertal pressede Manchester United på, hvor særligt Donny van de Beek, Jadon Sancho og Cristiano viste glimt af storspil i offensiven.

Ondt blev værre for udeholdet, da Luke Shaw blev udskiftet efter at have fået en bold i hovedet fra kort afstand. Og kort herefter lukkede og slukkede Watford så endegyldigt festen hjemme på Vicarage Road, da først indskiftede João Pedro og siden Emmanuel Dennis gjorde det til 3- og 4-1. En kæmpe fadæse for Manchester United var altså en realitet.

Flere mål blev det altså ikke til, hvorfor Watford rykkede et skridt væk fra nedrykningstregen, mens nederlaget til Manchester United betyder, at de nu er at finde som nummer syv i Premier League. Hele 12 point op til Chelsea på førstepladsen.

Andetsteds skulle West Ham på udebane forsøge at tilspille sig flere point i den absolutte top, hvor Wolverhampton ventede på udebane. Her måtte London-mandskabet dog lide et nederlag på 1-0, hvilket efterlader dem med seks point op til førstepladsen.