Der var mål på samlebånd, da OB og Viborg sloges om at nærme top seks

OB tog hjemme imod Viborg FF fredag aften, hvor udebaneholdet startede bedst. Men OB gav dem kamp til stregen efter en anden halvleg med meget mere pondus. Ikke desto mindre endte det med, at de grønblusede kunne tage tre point med hjem til domkirkebyen.

Tobias Beck scorede sit første superligamål, da han bragte Viborg i front. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

På Nature Energy Park tog OB imod oprykkerne fra Viborg. En kamp, der på forhånd var dedikeret til sygdomsramte Lars Høgh, der blev hyldet med banner, sang og respekt. Men som også var universel i forhold til at nærme sig top seks for begge klubber.

Efter 17 minutter sejlede OB forsvaret rundt i en sø af tvivlsomme beslutninger og manglende opdækningsdisciplin, da Tobias Beck helt fortjent scorede sit første superligamål og bankede de grønblusede på sejrkurs med en følt afslutning ved nærmeste stolpe. 1-0 til gæsterne.

Mads Frøkjær burde have gjort det til 1-1, da han helt fri foran kassen, noget forkølet, fik sendt kuglen lige ind på Viborg-keeperen, Mikkel Andersen, som kunne afværge situationen.

Det gav bagslag for hjemmeholdet, der efter 34 minutter kunne se Sebastian Grønning gøre det til 2-0 for oprykkerklubben. Efter en meget enkelt angrebsopbygning, der blev afsluttet med et ‘tap in’.

I anden halvleg startede fynboerne bedst, da Issam Jebali sikkert konverterede et straffespark til mål efter 49 minutter og bragte fornyet håb til hjemmebanekrigerne. Straffesparket blev dømt efter Max Fenger blev savet ned bagfra af en tilbagestormende Jeppe Grønning, der dog slap med gult.

Og OB kværnede videre. Efter 59 minutters spil kunne Emmanuel Sabbi se sin afslutning blive reddet med hiv og sving af en veloplagt Mikkel Andersen i kassen, der havde fået førstekeeper-rollen på bekostning af den ellers tilbagevendte Lukas Lund.

På trods af et stort OB pres, var Sebastian Grønning pludselig på pletten for anden gang, da han skovlede den i kassen til 1-3 og nettede for sjette gang i sæsonen. 3-1 til gæsterne.

Kort efter kunne Jebali så ligeledes gøre sig selv til dobbelt målscorer, da han gjorde det til 2-3. Men tuneseren gjorde sig hurtigt til skurk, da han en håndfuld minutter efter målet trak sit andet gule kort, denne gang for brok.

Med alle de vilde begivenheder, der udspillede i kampen, blev der lagt hele syv minutter til. I tillægstiden var Viborg bedst og tættest på en scoring, men stangen var i vejen, da fortsat målløse Alassana Jatta sendte en kanonkugle afsted mod målet.

Med sejren kravler Viborg op på syvendepladsen, mens OB stille og roligt kan se top seks forsvinde i horisonten fra deres nyindtagede niendeplads.

Der er antal på alt – og noget større end fodbolden selv
Ikke alle superligakampe er ens, og i aften var bestemt heller ikke en undtagelse. Den stod nemlig i Lars Høghs tegn, der blev hyldet efter 8 minutter og 17 sekunder af kampen.

Et minuttal, der skulle symbolisere de 817 førsteholdskampe, som Høgh’en har spillet for ‘De Stribede’. I forbindelse med legendens hyldest var der lavet flotte bannere i begge fanfraktioner, der viste sin respekt for den tidligere OB-profil, der for tiden kæmper en hård kamp mod kræften.