Hollandsk fadæse kan koste VM-deltagelsen

Det hollandske fodboldlandshold stod så godt som med VM-billetterne i hånden, men to sene montenegrinske scoringer gjorde, at 'Oranje' nu er tvunget til at slå Norge i sidste kamp.

Virgil van Dijk og Holland smed på nærmest uforklarlig vis en sikker 0-2-føring over bord mod Montenegro. Foto: Stevo Vasiljevic/Reuters/Ritzau Scanpix

Det lignede alt andet end en aften, hvor det hollandske landshold ville komme i problemer.

Den europæiske VM-kvalifikations topscorer, Memphis Depay, gjorde det efter 25 minutters spil i udekampen mod Montenegro til 0-1 for hollænderne på straffespark.

Med scoringen tangerede Memphis Depay den rekord, som Robin van Persie og Ruud van Nistelrooy forinden havde delt, da han nåede op på i at 13 VM-kvalifikationsmål i karrieren.

I anden halvleg besluttede Depay sig dog for, at han ville have rekorden for sig selv, da han på oplæg fra Denzel Dumfries smart sendte bolden bag eget støtteben og ind bag Montenegro-målmanden fra tæt hold.

Om det var fly-booking, hotelplanlægning eller andre logistiske udfordringer i forbindelse med turen til Qatar, der pludselig begyndte at fylde for hollænderne, vides ikke, men på nærmest uforklarlig vis snørrede de med otte minutter tilbage af kampen op for den sæk, som de ellers for længst havde snørret Montenegro ned i.

Passivt og sløjt hollandsk forsvarsspil i kombination med fint montenegrinsk angrebsspil resulterede i, at midtbanespilleren Ilija Vukotic pludselig befandt sig alene med Justin Bijlow i det hollandske mål, og med et smart træk mod baglinjen, snød Boaviste-spilleren den hollandske målmand og bragte spænding tilbage i kampen.

Bare fire minutter senere blev forhåbninger vekslet til jubel på nationalstadionet i Podgorica, da endnu en indskifter – Nikola Vujnovic ved bagerste stolpe steg over Ajax-spilleren Daley Blind og pandede bolden ind til udligningen 2-2.

Mere blev det ikke til i kampen, og selvom Montenegro for længst har forpasset muligheden for at gøre sig gældende i kampen om Gruppe G’s VM-billetter, så sørgede de med lørdagens uafgjorte resultat for, at Holland nu er tvunget til som minimum at få point mod Norge på tirsdag i Amsterdam.