England smadrede sig tæt på VM – Italien skuffede

England gjorde kort proces, da man bankede Albanien fredag aften hjemme på Wembley. Nu er englænderne blot et point fra sikker VM-deltagelse, som kan sikres på mandag.

Harry Kane
Harry Kane scorede et hattrick i første halvleg, da England overbevisende besejrede Albanien hjemme på Wembley. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

England kunne fredag aften sikre sig matchbold i forhold til VM-deltagelse hjemme på Wembley mod Albanien. Og det lykkedes i den grad for englænderne.

Da første halvleg var færdigspillet var England nemlig foran med hele 5-0 på et hattrick af Harry Kane samt et mål hver af Harry Maguire og Jordan Henderson.

I anden halvleg valgte englænderne så at slå håndbremsen en smule i, da der mandag venter dem en vigtig kamp. Dermed blev det ikke til flere scoringer, hvorfor englænderne tog en overbevisende 5-0 sejr efter en særdeles stærk første halvleg.

Med sejren skal England nu blot bruge ét enkelt point på mandag, hvor man på udebane møder San Marino for at sikre sig en endegyldig plads ved VM-slutrunden i Qatar næste år.

Andetsteds var der dømt gyserkamp i Gruppe C, hvor de to tophold Italien og Schweiz dystede om vigtige point. Her havde begge nationer nemlig inden fredagens kamp 14 point på kontoen. Dermed kunne man sikre sig vitale point og matchbold inden sidste gruppekamp med en sejr.

Her kom schweizerne foran med 0-1 efter blot 11 minutter, men Italien fik svaret igen hjemme i Rom inden halvleg med en udlignende scoring.

I anden halvleg fandt ingen af holdene vej til en scoring, men Jorginho fik alletiders mulighed efter et straffespark kort før tid. Den ellers så sikre straffesparksskytte kunne dog ikke stå for presset og høvlede bolden over mål. Dermed sluttede opgøret med en pointdeling og 1-1.

Italien møder nu Nordirland på udebane mandag, mens Schweiz samme dag hjemme tager imod Bulgarien.