Heroisk indsats fra Malmö var forgæves mod Chelsea

Malmö FF fik med to danskere i startopstillingen hverken mål eller point med fra hjemmekampen mod Chelsea, selvom de leverede en godkendt defensiv præstation.

Lasse Nielsen leverede en fin indsats i Malmös midterforsvar, som blot tillod Chelsea at score et enkelt mål. Foto: Anders Bjurö/TT/Ritzau Scanpix.

Lasse Nielsen og Søren Rieks var begge med i Jon Dahl Tomassons startopstilling i aftenens tidlige Champions League-opgør. Her blev de forsvarende mestre fra Chelsea for stor en mundfuld for Malmö, selvom lægterne på Eleda Stadion var fyldte og slagsangene taktfast bragede ned mod et hårdt kæmpende hjemmehold.

Den fremragende lydkulisse på hjemmebanen virkede opløftende for danskerklubben, som var fint med i spillet i kampens indledende faser. De forsvarende mestre fra Chelsea viste sig dog hurtigt som det stærkere mandskab og satte sig på spillet.

Overtaget i boldbesiddelse gav bare ikke det store afkast for gæsterne i første halvleg. Hård fight og en stærk defensiv organisation fra vores svenske naboer holdt London-mandskabet fra fadet. De eneste rigtige chancer kom på et langskud fra Andreas Christensen og Kai Havertz, der tabte en direkte duel med Johan Dahlin i Malmö-målet.

Kort før pausen havde hjemmeholdet endda muligheden for at bringe sig foran, da Sergio Pena med en følt stikning ind bag AC i Chelsea-forsvaret fandt Antonio Colak, der flugtede bolden lige forbi Chelsea-målet.

Anden halvleg fortsatte med et enormt overtag i boldbesiddelsen for gæsterne fra Chelsea. Ti minutter inde stod Kai Havertz og Callum Hudson-Odoi for et glimrende opspil. Det endte med et fladt indlæg ind til Hakim Ziyech, som scorede sit nok nemmeste mål i karrieren. Med en Jon Dahl-special skulle han blot sætte indersiden på for at bringe Chelsea på sejrskurs.

Med føringsmålet i hus løftede Chelsea foden fra speederen og i flot kombination med Malmös fightervilje og stærke defensiv blev det ikke til flere mål i kampen. En flot indsats fra de svenske mestre som i de tre første Champions League-kampe havde lukket 11 mål ind.

1-0 resultatet laver et hul i Gruppe H. Juventus og Chelsea har isoleret sig i toppen med Zenit og Malmö i bunden. Den svenske klub har nu ikke mulighed for videre avancement. Juventus og Zenit tørner senere tirsdag aften sammen i Torino.