AC Milan tildeler Mourinho første hjemmenederlag og holder presset på Napoli

Denne sæson i Serie A har udviklet sig til et uhyre imponerende og tæt parløb mellem Napoli og AC Milan i toppen af rækken, og sent søndag aften svarede milaneserne tilbage på napolitanernes sejr tidligere på dagen.

Zlatan Ibrahimovic var i den grad tilbage for AC Milan søndag aften. Foto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix

José Mourinho havde forud for søndagens kamp mod AC Milan ikke tabt på hjemmebane som træner for AS Roma.

Den statistik ødelagde Mourinhos tidligere ven, Zlatan Ibrahimovic, og hans kumpaner fra AC Milan dog sent søndag aften, da Serie A-topholdet slog hovedstadsklubben med 0-2.

Faktisk var det netop Zlatan Ibrahimovic, der var arkitekt bag sejren, da han efter 26 minutter sendte den norditalienske storklub på sejrskurs. På kanten af feltet havde AC Milan fået et frispark, og det bragede den 40-årige svensker forbi en stillestående Rui Patricio i Roma-målet.

Den svenske angriber har ikke spillet nogen stor rolle for AC Milan i denne sæson på grund af skader, men søndag aften var Zlatan i hopla. Kort før pausen modtog han en lang aflevering fra Simon Kjær, som han elegant sendte videre med brystet til holdkammeraten Rafael Leao, som lige så elegant vippede bolden over Roma-målmanden. En mulig kandidat til årets mål blev desværre for udeholdet annulleret for offside.

Offside var der desværre for Ibrahimovic igen efter 50 minutter, da svenskeren selv sendte bolden i mål, men han kunne alligevel forlade banen foran 0-2 efter 57 minutter, da Franck Kessie kort forinden havde scoret på straffespark.

Ti minutter senere fik AC Milans Theo Hernandez sit andet gule kort, men til trods for 25 minutter i overtal formåede Roma til stor frustration for José Mourinho først at blive farlige i overtiden, hvor den tidligere Milan-spiller, Stephan El Shaarawy, reducerede til 1-2.

Det fik romerne til at indlede en storm mod Simon Kjær og kompagni, men topholdet holdt stand og tog sæsonens tiende sejr ud af 11 mulige.