El Clasicó blev et defensivt slagsmål

En kompakt defensiv hos Real Madrid var fundamentet for 2-1 sejr til 'Los Blancos'.

Ter Stergen var chanceløs på Alabas føringsmål. Foto: Josep Lago/AFP/Ritzau Scanpix.

I et interview før kampen kaldte Karim Benzema El Clasicó for kampen over dem alle. Udgave nummer 246 blev dog aldrig den store kamp, som alle drømte om før til allersidst.

Første halvleg kom langsomt i gang, og begge mandskaber skulle lige finde sig til rette i det store opgør.

Efter 24 minutter kom den første store chance, da Sergino Dest havde muligheden fra kanten af det lille felt. Skuddet blev sendt langt over mål, og stillingen var fortsat 0-0.

Otte minutter senere kom en lynhurtig David Alaba dog igennem på Real Madrids venstreflanke. Her kunne han med et velplaceret spark sætte bolden ind bag Marc Andre Ter Stegen til 1-0.

Kort efter havde Gerard Pique muligheden for at udligne, men han misbrugte også sit hovedstød fra kanten af det lille felt.

Man siger, at tredje gang er lykkens gang. Sådan var det bare ikke for FC Barcelona og kanten af det lille felt. Ansu Fati, der lige har underskrevet en kontrakt til 2027, havde bolden på samme sted, men en kvik Real Madrid-spiller kom på tværs før det blev til en afslutning. Pausestilling 1-0.

Du kan downloade campo.dk’s app i App Store og Google Play store – så får du de mest relevante nyheder hver dag

Efter pausen blev bolden i store dele overladt til Barcelona-mandskabet. Tilskuerne på Camp Nou fik så lov at være vidner til mange pasninger på tværs af banen. Catalonierne havde svært ved at finde den sidste pasning, der kunne lirke en kompakt Real Madrid-defensiv op.

Sideløbende med boldtrilleriet fra hjemmeholdet, ventede Real Madrid bare på omstillingerne og det afgørende mål.

Omstillingerne kom i massevis og førte flere store chancer med sig. Chancerne blev bare misbrugt. Benzema, Vincius og Valverde havde alle store muligheder for at afgøre kampen, men manglende skarphed og gode redninger fra Ter Stegen holdt stillingen på 1-0.

I dommerens tillægstid fik Barcelona endelig åbnet op for det kompakte forsvar hos Real Madrid, og Coutinho havde chancen inde i feltet. Han sparkede helt forbi bolden, hvilket fik Pique til at slå hænderne i græsset og beklage sig vildt.

Selv samme Pique manglede så i defensiven, da endnu en af de farlige omstillinger sendte Marco Asensio mod Barcelonas mål. Ter Stegen kunne i første omgang klare afslutningen, men i anden omgang prikkede Lucas Vazquez den ind forbi hollænderen og lukkede reelt kampen til 2-0.

Lige før dommeren fløjtede kampen af, fik Sergio Agüero så sit første mål i Barcelona-trøjen med en reducering til 2-1. Det blev dog ikke til mere, og Real Madrid indtager nu andenpladsen i LaLiga.

Real Madrid udbygger også deres føring i El Clasicó-sejre. De fører 99-96 efter dagens opgør.