4 min læsningAGF sejrer i jysk klassiker med hårde tacklinger og fight

Mandag aften var det meste af Aarhus på stadion for at se fodbold, og næsten 20.000 tilskuere på udsolgte Ceres Park bød AaB velkommen til jysk klassiker med fællessang på Thomas Helmigs ’Malaga’ og fyrværkeri over stadion.

4 min læsning
Frederik Brandhoff blev matchvinder for AGF i Superligaen mod AaB mandag aften
Frederik Brandhoff blev far i sidste uge og matchvinder for AGF mod AaB mandag aften. Foto: Ritzau Scanpix

Til mandag aftens regnfulde opgør mellem AGF og AaB var der fuldstændig udsolgt, og hjemmeholdets tilhængere fik en kamp at se med hårde tacklinger og masser af infight mellem spillerne.

Kampen blev i første omgang udsat ti minutter, da de mange tilskuere endnu ikke var nået ind på stadion. Den ekstra tid fik AGF-træner David Nielsen udnyttet med klubbens fans, da han sørgede for taktfast rytme på stortrommen i stemningsafsnittet, før han bevægede sig hen på bænken.

Fra bænken kunne David Nielsen se sit hold trække sig sejrrigt ud af ’Slaget om Jylland’. Det var særligt en stærk AGF-defensiv anført af Sebastian Hausner og Yann Bisseck, der var mændene bag sejren.

Hjemmeholdet satte tidligt et højt pres på gæsterne fra Aalborg, og langt størstedelen af spillet foregik også i AaB’s ende. AGF kunne dog ikke skabe nogen store chancer og kunne ikke udnytte spilovertaget.

Kampens første store chance tilfaldt nemlig gæsterne fra AaB, da Milan Makaric fik støvlespidsen på et indlæg og sendte den på stolpen. Iver Fossum var hurtigt over riposten, men sendte den tæt forbi mål.

Ti minutter senere fik aarhusianerne så netmaskerne til at blafre bag Jakob Rinne, men linjedommeren kunne korrekt hæve flaget for offside.

Halvvejs igennem første halvleg skiftede kampen karakter, efter en situation hvor AaB valgte at spille videre, mens AGFs Nicolai Poulsen lå og ømmede sig på græsset. Det tændte en ild i det hvidblusede mandskab og to minutter senere satte selvsamme Nicolai Poulsen en hævnaktion ind på Jakob Ahlmann. Den onde stemning ledte til flere hårde tacklinger og to gule kort i de efterfølgende minutter, før der faldt lidt ro på holdene.

AGF fik mod halvlegens afslutning endnu bedre fat i spillet og havde flere lige-ved-og-næsten situationer. Særligt spillet over kanterne med Mustapha Bundu og Jon Dagur Thorsteinsson var farligt.

Dybt inde i dommerens tillægstid skulle tilskuerne få sig noget at varme sig på, da Thorsteinsson med en stikning i dybden fandt Patrick Mortensen. Han kunne med brystet flot lægge bolden til rette for Frederik Brandhof, der så tæskede bolden ind bag Jakob Rinne til pausestilling 1-0 føringsmål. Brandhof er i løbet af sidste uge blevet far, og har nu også nettet i sit ottende Superliga-opgør.

I pausen lavede AaB-træner Marti Cifuentes en dobbeltudskiftning, men lige lidt hjalp det, da AGF igen dominerede spillet efter halvlegen. Ligesom i første halvleg kunne David Nielsens tropper ikke udnytte deres spilovertag og skabte ikke nogen chancer.

Kynismen fra første halvleg havde hjemmeholdet også taget med til anden halvleg, så da et indlæg fra Anthony D’Alberto dumpede ned for Thorsteinssons fødder sendte han den sikkert ind bag Jakob Rinne i AaB-målet. Der var bare en udfordring for islænderen, som under sit forsøg på at kontrollere indlægget havde benyttet sig af armen. Kampens dommer annullerede derfor målet efter et besøg hos VAR-skærmen.

Opbakningen til ’de hviie’ dalede dog ikke af den grund, og i de efterfølgende minutter kunne man høre ’Kom så de hviie’ og ’Stolte AGF i hvid og blå’ fra lægterne.

I de sidste tyve minutter kom AaB længere frem på banen, og kom tæt på et par gange, hvor indskiftede Tim Prica havde det bedste forsøg. Gæsternes pres mod AGF-målet åbnede dem op til flere kontrastød, hvor AGF i flere omgange var tætte på at lukke kampen.

I de afsluttende minutter pressede gæsterne på for det udlignende mål, men AGF-defensiven fik her slået sin pragtpræstation fast, da de holdt AaB fra skud på mål. En præstation som et hold sidst har klaret for tre måneder siden, da FC Midtjylland satte en stopper for AaB-offensiven.

AGF sikrer sig tre point og nærmer sig Brøndby på Superligaens sjetteplads efter fire sejre i de seneste fem opgør. AaB glippede en gylden mulighed for at indhente noget af forspringet på ligaens tophold FC København og FC Midtjylland.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer