3F Superligaen

Unge Midtjylland-kometer: Fra U19 til Europa League

I denne sæson er FC Midtjyllands to unge spillere Elias Olafsson og Raphael Onyedika blevet introduceret til Superligaen. Nu fortæller hovedpersonerne selv, hvordan oplevelsen har været.

Frank Onyedika
Frank Onyedika i aktion i Europa League for FC Midtjylland. Hugo Delgado/EPA/Ritzau Scanpix.

Inden denne sæson var der ikke mange, som vidste, hvem Raphael Onyedika og Elias Olafsson var. Det er dog anderledes nu.

Begge spillere er i denne sæson blevet en fast del af FC Midtjyllands førsteholdstrup, hvor det er blevet til både Superliga- og Europa League-kampe.

20-årige Onyedika har i denne sæson spillet 16 ud af 17 kampe for Ulvene fra Herning, efter han i sidste sæson var udlejet til FC Fredericia.

– Året i Fredericia gav mig virkeligt meget, og det var en vigtig læring for mig. Det er noget helt andet at spille seniorfodbold i forhold til U19, som jeg spillede året inden. Jeg udviklede mig meget i Fredericia, og for mig var det et perfekt springbræt til at komme ind på holdet i Midtjylland, siger Raphael Onyedika til FC Midtjyllands hjemmeside.

Læs også: Positivt årsregnskab hos FC Midtjylland

Men selvom få havde forudset, hvor meget spilletid den unge Midtjylland-spiller ville få i denne sæson, så er hovedpersonen selv ikke overrasket:

– Jeg vil ikke sige, at jeg er overrasket over, at det er gået så stærkt. Jeg er er selvfølgelig super glad for at have fået muligheden for at spille så meget, men jeg sagde også i sommers, at jeg følte mig klar til at gribe chancen i Superligaen efter en god sæson i Fredericia, siger Raphael Onyedika.

Den normale førsteholdsmålmand i FCM, Jonas Lössl, blev skadet tilbage i september måned, da han var med på den danske landsholdslejr. Siden da har det været islandske Elias Olafsson, der har vogtet buret i Midtjylland. Noget den unge målmand selvfølgelig er glad for:

– Det er super dejligt at stå her nu og have prøvet at spille på endnu højere niveau i en del kampe. Det er gået godt, og jeg synes, at jeg har vist et fint niveau. Det hjælper selvfølgelig også, at jeg har så gode holdkammerater, som beskytter mig i defensiven, siger Elias Olafsson til FC Midtjyllands hjemmeside.

Læs også: Svend Graversen fastslår: FCM skal rekruttere indefra for at begå sig europæisk

Begge spillere får mulighed for at komme i aktion igen i Superligaen, når FC Midtjylland på søndag den 17. oktober skal en tur til FC Nordsjælland og spille på Right to Dream Park i Farum.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P