3F Superligaen

Niels Frederiksen om Brøndbys effektivitet: Vi skal ramme målet

Starten på denne superligasæson har efterladt en del at ønske for Brøndbys spillere, trænere og fans. En af de ting, holdet skal have rettet op på, er scoringsprocenten, der indtil nu i denne sæson er op mod halveret.

Niels Frederiksen og Brøndby IF er ikke lige så effektive i Superligaen i denne sæson
Niels Frederiksen håber på, at hans Brøndby-spillere bliver bedre til at ramme målet. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Brøndby har skabt lige så mange chancer i snit per kamp i de første 11 kampe af Superligaen i år, som de gjorde i snit i sidste sæson.

De gulblusede Danmarksmestre har et snit på 1,7 chancer per kamp i denne sæson, hvilket er helt magen til snittet over hele sidste sæson, da guldmedaljerne blev uddelt på Vestegnen.

Og så burde alt være godt. Men i denne sæson er der dog kun scoret 1,3 mål per kamp mod et snit på 1,8 mål i sidste sæson.

Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, var efter Randers-kampen i sidste weekend heller ikke utilfreds med chanceskabningen.

Er I gode nok offensivt, og er I der, hvor I gerne vil være?
– Nej, det er vi bestemt ikke. Men det bliver vi heller aldrig. For bliver vi fem eller ti procent bedre, så vil jeg stadigvæk have det endnu bedre. Den kamp i dag (søndagens kamp mod Randers, red.) er ikke den kamp, hvor vi skaber færrest chancer. I dag skaber vi chancer, også inden vi får udlignet. Og vi skaber muligheder i anden halvleg. Men begge hold prioriterede også at forsvare sig godt, sagde Niels Frederiksen til campo.dk efter det uafgjorte resultat, der gav et point og en placering sommer nummer otte i Superligaen ved landsholdspausen.

Læs også: Brøndby IF topper seertallene i Superligaen

Brøndby havde i mesterskabssæsonen en scoringsprocent på 22,3%, hvilket var klart bedst i Superligaen i 20/21 sæsonen. Brøndby, der var eneste hold med en effektivitet på over 20%, er dog i denne sæson helt nede på 13,2%.

Og der er en overordnet ting, Brøndby kan gøre bedre, slår cheftræneren fast.

– Vi har jo nogle situationer, hvor vi kan ramme målet, men hvor vi ikke rammer målet. Det er selvfølgelig ærgerligt. Sparker vi forbi målet, så forærer vi jo modstanderen bolden, mens – hvis vi rammer målet – er der en chance for, at der kommer retur. Men sparker vi ved siden af, så er der målspark, siger Niels Frederiksen.

Brøndby har haft nogle dage til at træne effektiviteten i landsholdspausen, inden de i næste spillerunde tager imod Vejle Boldklub. Det er søndag den 17. oktober.  

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P