Diogo Jota: Spekulerede aldrig på at tage nogens plads

Liverpool hentede for nærmest præcis et år siden portugisiske Diogo Jota til klubben, og den vævre angriber var godt klar over, at han fra start skulle til at konkurrere med en veletableret fronttrio på Merseyside.

Diogo Jota udlignede i weekenden til 1-1 mod Brentford. Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

For et år siden hentede Liverpool forstærkning til en position, som for mange at se var godt besat.

Med Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino rådede Jürgen Klopp i forvejen over en angrebstrio, der ville få mundvandet til at løbe hos de fleste andre managere, men ind kom alligevel Wolves-spilleren Diogo Jota.

Med ni mål i 19 Premier League-kampe samt fire mål i ni Champions League-kampe blev Jota øjeblikkeligt en succes i den røde del af Liverpool, men han vidste også godt selv, hvilke spillere han var oppe mod.

– Jeg vidste selvfølgelig, at det var en af de bedste angrebstrioer i verden, men jeg spekulerede aldrig på at komme ind og tage nogens plads. Jeg tænkte på at komme og give mit bedste i træning og kamp, og så er det op til manageren at beslutte, siger Jota til Liverpools hjemmeside.

Allerede i sin debut mod Arsenal cementerede den vævre portugiser 3-1-sejren, da han som erstatning for Sadio Mané fik kampens sidste ti minutter på banen, hvoraf han blot skulle bruge otte for at komme på scoringstavlen. Der er dog ikke på den måde konkurrence om angrebspladserne i klubben forsikrer 24-årige Jota.

– Det er altid brugbart at have sådanne spillere til at hjælpe sig, for i sidste ende vil vi have sejre, og det får man kun, hvis man har gode spillere, lyder det sympatisk fra Jota.

I denne sæson er det foreløbigt blevet til tre scoringer i seks Premier League-kamp for Liverpool, og dermed har portugiseren et gennemsnit på ét mål for 73. minut.