Premier League

Tidligere træner: Arsenals nye japaner mindede om Barca-stjerne, men spiller som Thuram

Arsenal har denne sommer hentet seks spillere til. Heriblandt den 22-årige japaner Takehiro Tomiyasu. Men hvem er han?

Takehiro Tomiyasu
Arsenal har denne sommer hentet Ben White, Martin Ødegaard, Nuno Tavares, Albert Sambi Lokonga, Aaron Ramsdale og Takehiro Tomiyasu. Foto: arsenal.com

Takehiro Tomiyasu. Har du hørt navnet før?

Han er japansk landsholdsspiller. Hentet til Premier League fra Serie A. Og hans nye klub er Arsenal.

Et kvarter inden det engelske transfervindue smækkede i, kunne London-klubben nemlig offentliggøre tilgangen af 22-årige Takehiro Tomiyasu fra Bologna.

Mikel Arteta virker begejstret over sin nyeste tilføjelse, som han storroser på klubbens hjemmeside:

Takehiro er en stærk forsvarsspiller med god erfaring fra både Serie A og landshold. Der er tale om en alsidig forsvarsspiller med store defensive kvaliteter, som er teknisk stærk og som har en god ro på bolden. Vi glæder os til at tage imod Takehiro, når han er færdig med landsholdskampene. Han bliver vigtig for vores hold, siger Arsenal-manageren.

Sammenlignes med Barca-midt og fransk legende
Issame Charai, som er tidligere assistenttræner for Takehiro Tomiyasu under deres fælles tid i belgisk fodbold og Sint-Truiden, har fulgt japanerens udvikling.

Han mener, at Arsenals nye nummer 18 dengang mindede om FC Barcelonas Sergio Busquets, men at han siden har udviklet sig til mere at spille som den pensionerede franske verdensmester og højreback Lilian Thuram.

På det japanske landshold har Tomiyasu mest været anvendt i det centrale forsvar, mens han i Bologna har fået flest kampe på højre back.

En nærliggende tanke kunne derfor være, at han skal erstatte Héctor Bellerín. Den tidligere spanske landsholdsspiller blev nemlig sendt afsted på en lejeaftale til Real Betis – på omtrent samme klokkeslæt – som Arsenals nye japaner blev offentliggjort.

I den forgangne sæson blev det til 31 Serie A-kampe og et mål for Takehiro Tomiyasu, der kan debutere i Premier League, når Arsenal jagter sæsonens første sejr hjemme mod Norwich City den 11. september.

Læs også: Transfer- og trøjeoverblik: Hvilket nummer har de nye spillere fået?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P