2 min læsningBrøndby tabte og missede Champions League – nu venter Europa League

Brøndby tabte igen 2-1 mod Red Bull Salzburg og mistede endegyldigt muligheden for deltagelse i dette års Champions League-turnering. Nu skal de forsvarende danmarksmestre i stedet spille Europa League, hvor FC Midtjylland også er med.

2 min læsning
Maxsø
Brøndby missede muligheden for Champions League-gruppespil, da Red Bull Salzburg sejrede på Brøndby Stadion. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Brøndby Stadion dannede onsdag aften rammen om de blågules vigtigste europæiske fodboldkamp i nyere tid. De forsvarende danmarksmestre tabte dog endnu engang 2-1 til Red Bull Salzburg.

De østrigske mestre kom foran efter blot fire minutters spil og udbyggede denne føring efter ti minutter. Brøndby-kaptajnen Andreas Maxsø fik dog reduceret efter 62 minutter, men tættere på kom de aldrig.

Dermed lykkedes det ikke at få et dansk hold med i Champions League i denne omgang. Danmark havde ellers for første gang i historien mulighed for at få to hold med i det eftertragtede gruppespil, men hverken FC Midtjylland eller Brøndby klarede altså de europæiske kvalifikationskampe.

Europa League og prominente modstandere kan vente
Sikkert er det dog, at begge hold kan kalde sig Europa League-deltagere. Torsdag kan Randers FC også komme med i denne ligning, hvis det lykkes kronjyderne at få et resultat i Istanbul mod Galatasaray. Første opgør endte 1-1.

I Europa League kan der vente de danske hold prominent modstand, da klubber som Leicester, West Ham, Napoli, Lazio, Lyon, Real Sociedad, Real Betis, Eintracht Frankfurt og Bayer Leverkusen også deltager.

FCK kan skrive fodboldhistorie
FC København spiller også med om europæisk gruppespil torsdag, hvor de møder Sivasspor hjemme i Parken. Første opgør vandt FCK med 2-1 i Tyrkiet.

Københavnerne kan dog ikke nå Europa League, men spiller i stedet for en plads i UEFA’s helt nye turnering Conference League. Denne turnering venter også for kronjyderne, hvis de ikke lykkes med at slå Galatasaray ud.

Dermed er Danmark sikret minimum tre hold i europæisk gruppespil, mens FCK med en samlet sejr kan veksle dette tal til fire.

Der er lodtrækning til begge turneringer fredag, mens Champions League-lodtrækningen foretages torsdag klokken 18. Desværre uden danske hold i bowlen.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P