
Thomas Frank om Schmeichel-kritik: Langt over stregen
Kritikken af landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er for personlig, mener Premier League-manager Thomas Frank.

📍 Campo i Brentford FC.
En af de historier, der har fyldt mest i denne snart forgangne uge i dansk fodbold, er Ekstra Bladets kommentar og kritik af Kasper Schmeichel.
Efter søndagens exit i Nations League mod Portugal kaldte avisens kommentator Anders Olsen Kasper Schmeichel for ’kvabset og tung’ og beskrev landsholdsmålmandens evne til at bokse til bolden som ’et polioramt barn’.
Jeg mener ikke, at det pågældende ordvalg er repræsentativt for de danske medier generelt
Det har fået DBU og en række aktører i og omkring herrelandsholdet til at kritisere Ekstra Bladet, og Premier League manager Thomas Frank blev da også overrasket, da han læste om kritikken af landsholdsmålmanden.
– I det her tilfælde, synes jeg, det er langt over stregen. Man går jo decideret efter manden. Skal man give en sådan kritik, så bør man prøve at sætte sig i den anden persons sted og mærke, hvordan den bliver modtaget. Det er normalvis mit råd, lyder det fra Brentfords manager til campo.dk.
Hylder debatten på trods af kedelig tendens
Thomas Frank har selv i sin lange karriere oplevet at få kritik fra fans og presse helt tæt på.
I tiden som cheftræner i Brøndby var der meget fokus på Thomas Frank i perioder, og opmærksomheden i Premier League er enorm på tværs af hele verden.
Men selvom han til daglig arbejder og lever i et af de lande i verden, hvor fodbolden er allermest passioneret, ser han ser ikke noget problem med, at kritik fra medier og fans er en ’del af gamet’.

– Vi skal være glade for debatten. Men for mig at se skal den være konstruktiv kritisk, siger Thomas Frank og peger på, at der også de seneste år er sket en drejning, hvor især sociale medier har vundet meget ind.
– Der er i samfundet en tendens til, at det bliver meget usagligt og personfiskeret, og det skal man passe på med i min optik.
Ikke dækkende for danske medier
I England er den tabloide presse særdeles berygtet for at gå meget hårdt til kendte menneskers privatliv og byture, hvilket danske medier ifølge Thomas Frank gør i mindre grad.
Her er kritikken mere rettet mod det sportslige, hvor tonen også kan være hård. Men sjældent så hård som i det her tilfælde.
– Jeg mener ikke, at det pågældende ordvalg er repræsentativt for de danske medier generelt, siger han.
– Det er selvfølgelig journalisters job at være kritiske. Men når man giver kritik, bør man vide, hvorfor man giver den. Er det bare for at få en overskrift? Er det bare for at skabe debat? Eller er det for at give en saglig kritik ud fra nogle relevante kriterier, som når du for eksempel giver karakter i skolen eller gymnasiet, spørger han og peger på vigtigheden af at kende til dem, du kritiserer.
– Kasper Schmeichel og andre landsholdsspillere ved, at det følger med jobbet at blive kritiseret, når man laver fejl. Og min erfaring er, at de som regel er deres egne største kritikere.
– Men når man kritiserer, skal man gøre det med format og indsigt. Man må hverken blive perfid eller blodtørstig. Det vinder ingen på, lyder det fra Brentford-cheftræneren.
Kasper Schmeichel har spillet 113 A-landskampe for Danmark.
Herunder kan du høre et tidligere interview med Thomas Frank, der fortæller om succesen med sin stab og spillere i de første år, hvor Brentford var i Premier League.