Dansk Fodbold

Minister reagerer: For mange tilskadekomne politibetjente

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) retter kritik mod de danske fodboldklubber efter en ny opgørelse over antallet af politibetjente, der er kommet til skade i forbindelse med fodboldkampe.

Justitsminister Peter Hummelgaard.
Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Der har i løbet af de seneste 10 år været 149 registrerede tilfælde af politibetjente, der er kommet til skade i forbindelse med danske fodboldkampe.

Det viser en ny undersøgelse fra Rigspolitiet.

Og de tal falder ganske enkelt ikke i god jord hos justitsminister Peter Hummelgaard (S).

Han mener blandt andet, at de danske fodboldklubber bør påtage sig et større ansvar.

– Politiet er her for at beskytte os og sikre ro og orden i gadebilledet. Tallene er bekymrende, for de viser, at der er tale om et vedvarende problem, og for mig at se har vi at gøre med en kultur, hvor det er legitimt at begå vold mod politiet.

– Det er helt og aldeles uacceptabelt. Vi så absurde scener, sidste gang Brøndby IF og FCK spillede mod hinanden, og nu skal klubberne mødes igen på søndag.

– Jeg håber derfor også, at klubberne tager et større ansvar, så vi ikke er vidner til de samme voldsomme episoder igen. For det kan ikke være rigtigt, at der alt for tit ved højrisikokampe skal udspille sig scener, hvor politifolk oplever at få kastet sten efter sig, blive udsat for vold eller andre helt absurde ting, som ikke hører hjemme til en fodboldkamp, siger justitsministeren i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Han mødtes i september 2024 med en række aktører fra fodboldens verden på baggrund af de voldsomme episoder, der udspillede sig ved seneste opgør mellem FCK og Brøndby.

Forbundsformand i Politiforbundet, Heino Kegel, deler samme holdning som Peter Hummelgaard:

– I Politiforbundet kan vi ikke leve med, at vores medlemmer udsættes for en afstumpet voldskultur, får smidt sten eller fyrværkeri i hovedet og risikerer at komme meget alvorligt til skade. Det er uacceptabelt og en helt urimelig pris at betale for at gå på arbejde.

– Politifolk yder hver gang en stor og professionel indsats ved disse fodboldkampe for at skabe orden og tryghed. Vores medlemmer må aldrig skulle frygte for deres liv og helbred på grund af voldsparate hooligans, siger formanden.

I pressemeddelelsen er der også en opgørelse over, hvor og hvornår de forskellige episoder har fundet sted.

Her er det København og Københavns Vestegn, der trækker det tunge læs med 91 ud af de i alt 149 tilfælde.

I Jylland er der registreret 31 tilfælde, mens resten kommer fra Fyn og de øvrige kredse på Sjælland.

F.C. København og Brøndby IF ramler sammen igen søndag

Her er kampstart sat til klokken 12.00 på sidstnævntes hjemmebane. Tidspunktet er et forsøg på at minimere risikoen for optøjer.

Det har tidligere været diskuteret, om københavnerderbyet bør blive spillet uden fans.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P