Herrelandsholdet

Fredberg: Riemer er fodboldnørd og håndværker

Jesper Fredberg beskriver Brian Riemer som en fodboldtræner med en ekstrem stor passion for spillet.

Jesper Fredberg sætter ord på Brian Riemers største styrker som fodboldtræner.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Hvis man skal spørge nogen, om Brian Riemers største kvaliteter som fodboldtræner, så bør man næsten henvende sig hos Jesper Fredberg.

Selvom RSC Anderlecht-sportsdirektøren var med til at fyre sin tidligere kollega, så er han den dansker, der senest har arbejdet tæt sammen med Herrelandsholdets nye chef.

– Han er jo først og fremmest fodboldtræner og rigtig dygtig ude på banen. Han er struktureret, organiseret og så er han en ‘fodboldnørd’. En fodboldhåndværker, kan man sige, lyder det fra Jesper Fredberg, da Campo fangede ham torsdag eftermiddag:

– Han har en ekstrem stor passion for spillet. Han lever og ånder for fodbold og formår at få det godt ud på banen. Som person er han et omfavnende menneske, som er åben og kommunikativt stærk. Og så er han en holdspiller, så han involverer folk omkring sig for at få det bedste output ud af de ting, han har i hænderne.

I den sidste tid i Belgien, hvor Brian Riemer officielt blev fyret 19. september, virkede det til, at der var mange kritikere, der var ude efter ham.

For selvom resultaterne var af forventelig karakter, så blev særligt spillet på banen kritiseret.

Dog forventer Jesper Fredberg ikke en dansk landstræner, som går mere op i resultater end selve spillet:

– Nej, det tror jeg faktisk ikke. Jeg tror, man kan finde træner i Brian, som har ekstremt store ambitioner for spillet og som gerne vil ud og tage teten i kampene.

– Men samtidig er han også være bevidst om, at det kræver resultater for at få sat en god udvikling i gang, og få momentum og få folk med bag sig.

– Så jeg synes, han har formået at have en god blanding af begge ting, for at få det ene til at gå i hånd med det anden.

En stolt sportsdirektør

Selvom det udefra set kan virke en smule bizart, at Brian Riemer ikke var god nok til Anderlecht, men god nok til DBU, så er Jesper Fredberg mere end fortrøstningsfuld:

– Jeg er helt sikker på, at de folk, der har siddet i DBU og kørt en rekrutteringsproces, de har været grundige og haft gode snakke med forskellige kandidater i forhold til at finde den rigtige profil, der kan passe ind.

– Så det vil jeg være meget uforstående over, hvis de ikke har gjort det arbejde godt nok. Og med det valg, de har truffet i Brian, så tænker jeg også, at de har gjort et godt valg der.

– Jeg er super glad og også en smule stolt over, at vi kan udvikle en træner af den kaliber herfra. At han nu skal være førstemand på landsholdet, det er jeg meget glad over.

Fredberg bekræfter: Var i dialog med DBU om Riemer

Brian Riemer står til at få sin første kamp i spidsen for Herrelandsholdet i lidt af et brag, når Spanien gæster Parken i Nations League 15. november.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P