Herrelandsholdet

Fredberg bekræfter: Var i dialog med DBU om Riemer

Jesper Fredberg var i dialog med Peter Møller og DBU forud for ansættelsen af Brian Riemer som ny landtræner.

Jesper Fredberg bekræfter, at han var i dialog med DBU vedrørende Brian Riemer.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

DBU og Peter Møller kunne torsdag præsentere Brian Riemer som ny landstræner for Herrelandsholdet.

Brian Riemer blev i september fyret som cheftræner for Anderlecht. En beslutning som danske Jesper Fredberg blandt andet stod bag.

Nu fortæller Anderlechts danske sportsdirektør, at han blev spurgt til råds af DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, forud for ansættelsen af Riemer som ny landstræner.

– Jeg har snakket med Peter Møller, inden Brian blev præsenteret, og vi havde en god snak omkring tingene, udtaler Fredberg til Campo.

Jesper Fredberg ønsker ikke at komme nærmere ind på samtalens indhold og slår fast, at afskedigelsen af Brian Riemer i Anderlecht ikke har noget at gøre med DBU og udnævnelsen af Riemer som ny landstræner.

Riemer fortalte på torsdagens pressemøde, at han første gang hørte fra DBU i august – mens han stadig stod i spidsen for Anderlecht.

Det var ikke noget, Anderlecht og Fredberg vidste til.

– Nej, det gjorde vi ikke. Men jeg tænker, at det er meget normalt i fodbold, at man rækker ud og får en føler på, inden man begynder at tage nogle mere konkrete samtaler.

– Vi har altid haft en både stærk, åben og god dialog med DBU.

– Så jeg ser det på en meget normal og fair måde at gøre det på, og der har været en god dialog både med DBU og Brian og hans lejr efterfølgende også.

– Det er sådan gamet er, lyder det fra Jesper Fredberg.

Ansigtsløft: Landsholdet har endelig fået sin chef

Et godt match

Fredberg hentede Brian Riemer til Anderlecht i december 2022, hvor han nåede at stå i spidsen i 76 kampe for den belgiske storklub.

Nu har 46-årige Riemer underskrevet en kontrakt som landstræner til og med VM i 2026, og Fredberg ser et godt match mellem Riemer og Herrelandsholdet.

– Først og fremmest er det rigtig flot af Brian. Jeg er ret sikker på, at det bliver et rigtig godt match mellem nogle af de værdier, som DBU har søgt og selv står for, og som også er nogle af de ting, Brian repræsenterer.

– Så jeg ser på udnævnelsen med spændte øjne og håber på alt det bedste, slutter Fredberg.

Brian Riemer står til at få sin debut som dansk landsholdschef fredag 15. november, når Spanien gæster Parken i Nations League.

AGF’er storroser Riemer: Den bedste assistent

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P