Dansk Fodbold

AI skal gøre det danske landshold bedre

DBU satser på, at man med hjælp fra AI kan styrke dansk landsholdsfodbold.

DBU.

AI er fremtiden. Og vel egentlig også allerede nutiden.

Det virker i hvert fald til at være holdningen i DBU.

I hvert fald har man indgået et samarbejde med AI-virksomheden Halfspace. Det oplyser DBU på sin hjemmeside onsdag.

– Gennem kunstig intelligens og avanceret dataanalyse vil samarbejdet bidrage til at udvikle dansk fodbold, skriver DBU blandt andet indledningsvist.

DBU skriver også, at man har en ambition om at være at være blandt de mest innovative fodboldorganisationer i verden.

Helt konkret er formålet med det nye samarbejde, at avanceret dataanalyse skal give et løft til dansk landsholdsfodbold.

– Moderne fodbold er fyldt med analyse, viden og innovation, der hjælper specialister, trænere og spillere med at vinde kampe og optimere selv de mindste detaljer i spillet.

– I DBU arbejder vi konstant med at udnytte disse muligheder, og vi ser frem til at samarbejde med Halfspace om at tage vores udvikling til næste niveau og styrke dataanalyse og anvendelsen af viden og innovation både før- under og efter kamp, siger DBU’s leder for performance, Christian Kejser.

I Halfspace glæder man sig selvsagt også over det nye samarbejde med DBU.

– DBU er kendt for sin innovation, og vi er glade for at bidrage til deres fremtidige rejse. Vores mål er at anvende AI ansvarligt og skabe værktøjer, der styrker præstationer og beslutninger. Sammen med DBU ser vi frem til at forme fremtiden for dansk fodbold med teknologi som en central drivkraft, siger Claus Bek Nielsen, CEO i Halfspace.

Halfspace vandt for nyligt Franz Edelman Award. Det er en pris, som ifølge DBU ofte bliver kaldt ‘Nobelprisen inden for operations research og advanced analytics’.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P