Æresdivisionen

Tidligere OB’er: Ville prøve noget andet end Superligaen

Da det stod klart, at Jakob Breum måtte forlade OB, var der ingen tvivl om fynboens præferencer. Han ville til udlandet, og danske klubber havde ikke interesse.

Jakob Breum på bolden mod FC Midtjylland
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Jakob Breum har fundet fodfæste i hollandsk fodbold.

Fynboen er i gang med sin anden sæson i Go Ahead Eagles, og denne sæson er han blandt de første på holdkortet i den hollandske klub.

Skiftet til Æresdivisionen passede den danske offensivspiller rigtig godt. Han ønskede ikke at fortsætte i den danske andedam.

– Vi opsøgte ikke interesse fra danske klubber, fortæller 21-årige Breum.

– Jeg havde på det tidspunkt ikke lyst til at skifte til en anden dansk klub. Jeg ville prøve noget andet end Superligaen.

– Jeg ved faktisk ikke, om der var interesse for mig fra Superligaen. Vi opsøgte det i hvert fald ikke selv, forklarer Breum til Campo.

Breum manglede tillid i OB: De valgte at gå en anden vej

Kvaliteter kan komme frem

Ønsket om at komme væk fra Superligaen blev realiseret, da unge Jakob Breum endte i Go Ahead Eagles i den hollandske Æresdivision. Et skifte der passer fynboen godt.

– De spiller noget fodbold, der passer godt til mig. Så det var interessant, fordi jeg kan komme i flere gode situationer med den tekniske fodbold.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Netop det tekniske fodbold er kendetegnet for Æresdivisionen, hvis man spørger Breum.

– Det er en liga, hvor de fleste hold gerne vil spille med bold. Stort set alle er vokset op med teknisk fodbold og kan godt lide at spille fremadgående, angribende fodbold.

– Deres fokus ligger på at skabe flere chancer og score flere mål. Det kan man se ved, at topscoreren hernede scorede næsten 30 mål sidste sæson. Det er attraktivt for en spiller som mig, forklarer Go Ahead Eagles’ nummer syv.

Ganske rigtigt havde Luuk De Jong hele 29 fuldtræffere i sidste års udgave af Æresdivisionen.

I den tidligere OB’ers første sæson i hollandsk fodbold blev det stribevis af fodboldkampe. 32 kampe i Æresdivisionen blev han noteret for i sidste sæson.

I denne sæson har Jakob Breum startet alle Go Ahead Eagles’ første otte kampe i Æresdivisionen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P