Herrelandsholdet

Det’ en ommer DBU

Jeg forstår ikke, hvordan kommunikationen omkring det ledige landstrænerjob kan være så tumultarisk. Og en af de mest oplagte kandidater tør DBU nok ovenikøbet ikke binde an med.

Peter Møller overvåger det danske landsholds træning
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Hvad er planen egentlig med den kommende danske landstræner?

Ingen er helt klar over det.

I sidste uge kom det frem i Tipsbladet, at Ole Gunnar Solskjær har valgt at takke nej til jobbet som dansk landstræner, og sidenhen er navne som Brian Riemer og Brian Priske blevet nævnt som emner til hvervet.

Men om de er villige til at gå imod tendensen, tvivler jeg på

Jeg ser ikke Lars Knudsen som den kommende danske landstræner, selvom han har gjort det fremragende som midlertidig løsning.

Men for at stå i spidsen for landets fremmeste fodboldspillere er erfaringen ganske enkelt for lille, da det danske landshold lige nu er Knudsens første seniorhold som cheftræner.

Og jeg savner mere åbenhed fra DBU’s side. De kunne sagtens have melde ud, at de snakker med forskellige trænere for at finde det rigtige match.

Men når flere medier skriver, at der er takket nej fra blandt andre Solskjær og Priske, så er den kommende landstræner ikke længere førstevalget, og det, synes jeg, er et rigtig skidt signal.

Det kan og skal man kunne kommunikere sig bedre ud af, og det kunne de ligeledes have informeret Lars Knudsen om det samme, hvis de ikke allerede har gjort det.

Bange for Kent Nielsen?
Man kan mene mange ting om den måde, den ledige position er blevet håndteret.

En anden ting er den mest oplagte kandidat.

Han er blevet nævnt af mere end en håndfuld kolleger i Superligaen, som den oplagte profil til jobbet, og jeg kender selv Kent Nielsen. Han er som tidligere nævnt også min topkandidat som Danmarks næste landstræner.

Det mener jeg stadig, han er.

Men jeg kan også godt se, at der kan være nogle udfordringer ved at give ham jobbet.

Kent Nielsen i kamp mod FCK
Kent Nielsen i spidsen for Silkeborg IF – Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kent er bundærlig og ved, hvad han vil, og det kan måske virke skræmmende for nogle ledere. I dette tilfælde DBU. For han har aldrig rigtig arbejdet med en lige så stor stab, som de har i DBU, og han har for det meste klaret tingene selv.

Staben omkring herrelandsholdet har jo aldrig været større, og det vil uden tvivl skabe visse konflikter eller måske endda færre ansættelser.

Jo jo… DBU kan da spare penge med et par analytikere færre, men om de er villige til at gå imod tendensen, tvivler jeg på. 

Hvis DBU og Kent skal vise sig at være et stærkt match, vil begge parter i så fald skulle gå på kompromis med nogle helt centrale præmisser. Derfor tror jeg, at DBU er bange for at ansætte ham.

Trods rygter om storklubber: Dorgu forlænger i Lecce

Men ikke desto mindre så holder jeg stadig på, at Kent vil kunne rykke landsholdet til det næste niveau.

Også selvom han nu vil være minimum tredje- fjerdevalg.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P