Æresdivisionen

Breum manglede tillid i OB: De valgte at gå en anden vej

Jakob Breum satte forud for sidste sæson sin signatur på en kontrakt i hollandske Go Ahead Eagles efter blot to sæsoner med førsteholdsfodbold i OB.

Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Blot 16 år og 203 dage var Jakob Breum, da han første gang løb ind på Nature Energy Park for OB.

To sæsoner senere vinkede fynboen farvel til de vante rammer i Ådalen, og tog turen til Holland og Go Ahead Eagles.

Det var en beslutning, som Jakob Breum selv tog, men på baggrund af flere tegn fra OB, der indikerede at klubben ville søge andre veje.

På trods af det tidlige gennembrud for OB, blev der ikke kigget Breums vej, og han kom ud på et sidespor i sin moderklub.

– Jeg kom tidligt op i førsteholdstruppen og spillede en del kampe. Men så røg jeg ud i kulden og følte ikke, at jeg fik nok tillid.

– OB valgte at gå en anden vej i forhold til deres kantspillere. De prioriterede andre kvaliteter, end dem jeg har.

– Det kan man også se på de spillere, de hentede ind efterfølgende, at de især var meget præget af fart, som ikke lige er min spidskompetence, forklarer Jakob Breum til Campo.

Efter afgangen af Breum hentede Björn Weström og OB lynhurtige Louicius Don Deedson og Johannes Selvén til de offensive positioner.

Frank Cilius/Ritzau Scanpix

– Det giver selv, at hvis de har besluttet, at de vil spille med nogle andre typer, så er det lidt svært for mig at lave så meget om på den spiller, jeg er, siger Breum.

Selvom odenseaneren følte, at han manglede tillid fra klubben, vil han alligevel ikke selv fralægge sig et ansvar.

– På det tidspunkt kunne jeg godt have tænkt mig, at de blev ved med at tro på mig, selvom jeg ikke præsterede hver gang.

– Det var en blanding af, at jeg selvfølgelig savnede tillid, men jeg havde i bund og grund heller ikke præsteret godt nok. Jeg kunne også selv have gjort det bedre, siger den 20-årige offensivspiller.

Vi havde egentligt aftalt, at jeg skulle blive i OB

Jakob Breum
OB-drenge følges ad: Måske gør vi det til en pakkeløsning

Et sidste skub til at prøve noget andet

Breum forklarer, at aftalen med OB var klar; han skulle blive i klubben. Men den daværende 19-årige offensivspiller endte altså med et skifte til hollandsk fodbold.

– Vi havde egentligt aftalt, at jeg skulle blive, fordi jeg gjorde det godt, den sidste periode jeg var i OB. Men så kom der en mulighed fra Holland, som jeg sagde god for.

– Klubben indvilligede, da jeg gerne ville prøve noget andet. Så det har ikke på nogen måde været klubben, der har sagt, at de ikke vil have mig mere. Det var mere min følelse af, hvilken type kantspiller de gerne ville have.

Jakob Breum holder sin Go Ahead Eagles trøje frem
Foto: Go Ahead Eagles

En god tid i OB

Selvom det “kun” blev til to sæsoner på Øens Hold, så tænker unge Breum tilbage på tiden i Ådalen som en god tid og med stolthed i stemmen. Det skyldes blandt andet specielle kræfter i klubben.

– Hvis man tager ungdomstiden med, er der ikke nogen tvivl om, at akademiet og alt det, der er blevet gjort for mig i OB, har gjort det til en god tid.

– Især Tonny Hermansen, akademichefen, banede virkelig vejen for, at jeg kunne komme igennem, afslutter Jakob Breum.

Jakob Breum står noteret for i alt 51 kampe for striwerne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P