Herrelandsholdet

Vågn nu op DBU! Kommentator savner svar

Flemming Toft mener, at der mangler klarhed over, hvem der skal være landstræner for Danmark. Noget, som ikke kun kan påvirke de danske spillere.

Lars Knudsen og Danmark fik tirsdag aften tilkæmpet sig det ene point efter 2-2 i Schweiz.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Lars Knudsen har ageret som landstræner i de seneste landsholdsamlinger. Her er det blevet til to sejre, en uafgjort og et nederlag.

Men hvorvidt han skal fortsætte som landstræner, står stadig hen i det uvisse.

Flemming Toft mener, at det er ved at være en problemstilling, som er ved at brede sig som ringe i vandet i hele fodbolddanmark.

– Spillerne søger en afklaring. Hvem er deres landstræner – ikke kun her og nu, men på sigt? De har krav på at kunne forholde sig til mere end det midlertidige. Det er ikke godt for nogen, at der spekuleres i eksterne navne og muligheder, når de samtidig skal forholde sig til en, som måske ikke er der om et øjeblik, indleder Toft.

– Alle vil gå undrende og spørgende rundt, indtil DBU melder klart ud. Og det bør være et krav. De har selv meldt ud, at landsholdet er folkets landshold, symbiosen mellem fans og spillere. Alle har derfor krav på at få klarhed.

Til seneste landsholdssamling vendte den oprindelige landstræner Morten Wieghorst tilbage efter en sygemelding. Men ifølge Flemming Toft er der flere årsager til, hvorfor Lars Knudsen kan blive DBU’s valg på en ny, fast landstræner.

– Det kunne ligne, at vikaren for vikaren bliver fastansat. Lars Knudsen har gjort det godt, og han vil ikke være “besværlig” for DBU, da han udelukkende vil koncentrere sig om det sportslige – og så er han den økonomiske løsning, som DBU har lagt op til, siger kommentatoren.

DBU har fortsat ikke meldt noget ud, og det virker specielt, hvis man spørger Toft.

– Det lyder da absurd, når Lars Knudsen efter 2-2 kampen tirsdag aften bliver spurgt: “Er du også landstræner om en måned, når Danmark spiller den næste landskamp?”, og han så svarer “Det ved jeg ikke, nu må vi se… men jeg er klar”.

Til november er der en ny landsholdssamling, hvor Danmark skal gøre sig klar til kampene mod Spanien og Serbien. I den forbindelse mener Toft, at spillernes udtalelser om trænersituationen vidner om uvished men også om et opråb til DBU.

– Jeg synes, at man kan mærke på spillerne og omgivelserne, at de beder om handling, konstaterer kommentatoren.

Efter tirsdagens opgør mod Schweiz gav landsholdstjernen Christian Eriksen et interview, hvor han kommenterede på den manglende afklaring om trænersituationen. Dét kan du læse om herunder:

Eriksen: Vi står med meget mere ansvar

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P