LaLiga

Ny Barca-målmand: Har kun frygtet én spiller

Wojciech Szczesny har kun frygtet mødet med en bestemt spiller, når han gør status over sin karriere, der nu af har ført ham til FC Barcelona.

Wojciech Szczesny underskrev den 2. oktober en kontrakt for hele indeværende sæson efter Marc-André ter Stegens skrækskade.
Foto: Irekia/Reuters/Ritzau Scanpix

Egentlig havde Wojciech Szczesny allerede lagt handskerne på hylden og gjort klar til en ny tilværelse som fodboldpensionist.

Men så pådrog FC Barcelonas Marc-André ter Stegen sig et brud i knæskalssenen i højre knæ. En skade – der efter en vellykket operation – nu vil holde den tyske landsholdsmålmand ude i en periode på mellem syv og ni måneder.

Det fik klubben til at hidkalde den polske keeper, der nu står med en kontrakt sæsonen ud og et spotlight i en af verdens allerstørste klubber.

De første meldinger fra den spanske presse går på, at den rutinerede målmand, der har en fortid i Arsenal, Brentford, AS Roma og senest Juventus, har gjort et rigtig fint og tilfredsstillende indtryk i sine første træningspas.

Med en karriere i ovenstående klubber in mente, så hersker der heller ingen tvivl om, at Szczesny har stået overfor et hav af store navne, som han skulle holde fra at få bolden forbi ham.

Og skal han pege på én, der har bidt sig ekstra godt fast i hans hukommelse, så er han ikke i tvivl: Lionel Messi.

Kæmpe Barca-bet: Bekræfter skade til Yamal

– Jeg har altid været skræmt over at skulle møde Leo, fortæller polakken således til Mundu Deportivo.

– Der har garanteret være andre spillere, der har scoret flere mål mod mig, men han var den eneste, som jeg var decideret skræmt over at skulle spille imod. Simpelthen fordi han var så god.

Og god det var – og er – Lionel Messi fortsat, men som Szczesny helt korrekt genkalder, så er det en helt anden spiller, der har overhånden mod målmanden, når snakken falder på antal scoringer imod sig.

Således har Lionel Messi scoret fem gange mod polakken i de i alt syv møder, de har stået overfor hinanden i, mens Duván Zapata har rekorden med syv mål i deres 15 indbyrdes møder.

Wayne Rooney er også højt rangeret på allertiders topscorerliste mod Szczesny med i alt seks scoringer i blot ti indbyrdes møder.

Journalist: Premier League-kaptajn spejder mod Barcelona

Blandt andet med et hattrick for Manchester United, som han tilbage i 2011 lavede mod Arsenal i en 8-2 nedsabling af rivalerne.

Den i dag 34-årige målmand kan potentielt set allerede få sin debut for FC Barcelona på søndag, når Barca hjemme tager imod Sevilla i LaLiga.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P