Premier League

Filip Jørgensen genkalder: Fodbold blev for meget

Den danske U21-landsholdsmålmand sætter ord på sine personlige ambitioner i Chelsea efter sommerskiftet fra Villarreal, hvor han i begyndelsen som helt ung havde mentale udfordringer.

Filip Jørgensen og anfører Enzo Fernández fejrer sejren over Servette i Chelseas åbningskamp i Conference League.
Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

I øjeblikket må den danske U21-landsholdsmålmand Filip Jørgensen tage sig til takke med rollen som cup- og Conference League-målmand i Chelsea.

Efter sommerskiftet fra Villarreal og LaLiga til Chelsea og Premier League er det nemlig blevet til nul minutter på banen i sidstnævnte turnering, mens han har fået fuld tid i både Conference League og Carabao Cup.

Ambitionen rækker dog til langt mere hos keeperen, der har store drømme for sit ophold i London:

– I år vil jeg spille så meget som muligt, vinde Conference League, vinde titler og blive bedre hver dag, fortæller den danske målmand i et interview på Chelseas hjemmeside.

I interviewet åbner han dog også op om mentale udfordringer, da han som helt ung skulle finde sine ben som målmand og menneske. I den spæde begyndelse i Spanien:

– Fodbold betyder alt for mig. Det er hele mit liv, men på det tidspunkt (i begyndelsen i Villarreal, red.), blev det for meget. Mit hoved kunne ikke følge med.

Medie: Maresca har særlig aftale med Chelsea-stopper

– Jeg boede alene i min lejlighed i Castellon. Jeg kom hjem fra træning og tænkte på træning og så fodbold (i tv, red.). Næste dag tog jeg til træning igen, kom hjem og tænkte på det træningspas hele dagen.

– På et tidspunkt gik det op for mig, at det blev for meget. Jeg havde behov for at tale med mennesker og forsøge at blive mere social. Jeg prøvede at lave noget, der ikke havde med fodbold at gøre, de fleste eftermiddage. Være sammen med venner og prøve at slå hovedet fra.

– Herefter fandt jeg det nemmere at være en bedre målmand og en gladere person. Det gik hånd i hånd, lyder det fra Filip Jørgensen.

Medie: Maresca har særlig aftale med Chelsea-stopper

Filip Jørgensen har mulighed for at få debut i Premier League allerede på søndag, hvor Chelsea tørner sammen med Liverpool på Anfield.

Dog ligner Robert Sánchez i øjeblikket Enzo Marescas klare førstevalg, hvorfor sandsynligheden for dansk spilletid er langt større, når The Blues møder Panathinaikos i Conference League torsdag 24. oktober.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P