Herrelandsholdet

Toft og Povlsen ser tilbage: Sidst Danmark slog Spanien

Det er over 30 år siden, Flemming Povlsen med sit drømmemål sikrede Danmark en sejr over mægtige Spanien. Det var sidst, Danmark slog lørdagens modstander i Nations League, og det husker kommentator og ekspert Flemming Toft tydeligt.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Det er kun sket to gange før.

Første gang var i 1979, der skulle blive Preben Elkjærs landsholdsgennembrud, da den danske angriber scorede to gange i en 1-3-sejr i Cadiz.

Anden og indtil videre sidste gang, det danske landshold har slået Spanien, var den 31. marts 1993, hvor Danmark vandt med 1-0 i Idrætsparken over den mægtige nation i VM-kvalifikationen.

En kamp, som ekspert og kommentator Flemming Toft husker tydeligt.

Flemming Povlsen scorede et drømmemål, da Danmark vandt 1-0 over Spanien i Parken 31. marts 1993. Foto: Claus Lunde-Christensen/Ritzau Scanpix

– Kampen i Parken bar præg af et dansk hold, der løb og tacklede mere, end de spillede fodbold, men kollektivet slog de spanske individualister.

– Et fysisk, dansk hold, der ikke spillede prangende fodbold, men som kæmpede sig heroisk til en sjælden sejr over Spanien. Flemming Povlsen lavede målet, fortæller Flemming Toft til Campo.

Det omtalte mål skulle vise sig at blive et, som Flemming Povlsen husker den dag i dag.

– Vi var heldige og dygtige nok til at kunne vinde den kamp. Men vi havde også et par aktioner frem i banen. Og så skulle der jo lige lidt specielt til, når man skal score mod spanierne. Så det fik vi også tryllet frem den aften.

– Det var faktisk et godt mål. Selve opspillet til det var lidt tilfældigt, og der var et par pingpong-bolde, men da den først endte hos mig, og jeg fik den under kontrol, så blev det også et ret godt mål.

– Jeg synes, det er en lækker ting, som man ikke forventer, da jeg får bolden i første omgang, siger Flemming Povlsen til Campo.

Du kan se Flemming Povlsens scoring mod Spanien i 1993 herunder:

Povlsens vigtige mål dengang for 31 år siden endte dog ikke med at betyde meget i det store billede, da Danmark ikke formåede at kvalificere sig til VM-slutrunden i USA.

Landsholdet, der året forinden havde vundet EM, tabte blot en enkelt kamp – mod spanierne på udebane – i kvalifikationen og endte på en tredjeplads bag Spanien og Irland.

Når Flemming Toft kigger frem mod Herrelandsholdets opgør i Nations League mod netop Spanien senere lørdag, peger han på, at Danmark altid har haft det svært mod de spanske individualister.

Der skal løftes i flok, hvis de danske spillere skal have noget med hjem til Kongeriget Danmark.

– Der skal arbejdes kollektivt mod et spansk hold, der ved de fem seneste EM-slutrunder er blevet Europamestre tre gange.

– De har klassespillere fra europæiske topklubber på alle positioner. De har tabt en af de seneste 17 kampe – som var en venskabskamp mod Colombia, siger Flemming Toft.

En kæmpe udfordring

Flemming Povlsen er også godt klar over, at der venter en svær opgave for det danske landshold.

Alligevel håber han, at der kan rettes op på den kedelige statistik mod Spanien.

– Jeg synes, det er en statistik, der snart skal brydes igen. Det er en rekord, jeg helst ikke vil have for lang tid – altså at have scoret i den seneste sejr.

– De har jo kvalitet hele vejen rundt. Det er ikke nemt at vinde, men det er en af de statistikker, som jeg tænker, at vi godt kan finde viskelæderet frem og få visket ud lørdag, lyder det fra Flemming Povlsen.

Schmeichel roser Zanka: Han var en kulturbærer

Opgøret mellem Spanien og Danmark i Nations League A gruppe 4 løber af stablen lørdag klokken 20:45 på Estadio de La Condomina i Murcia.

Kampen bliver vist på TV 2 og TV 2 Play.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P