Herrelandsholdet

Flemming Toft: Vi blev ikke en landstræner klogere

Danmark er efter lørdagens opgør i Spanien ikke blevet klogere på, hvem der skal være landstræner.

Lars Knudsen på sidelinjen under kampen mellem Danmark og Spanien.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er ikke blevet nemmere at pege på den rigtige landstræner efter opgøret i Murcia. Han har jo gjort det godt, vikaren for vikaren, Lars Knudsen.

Tre kampe, et nederlag mod Europas bedste – et enkelt mål imod. 

Godt nok en styrmand uden mimik. Måske fordi han hverken ved ud eller ind.

Og det er jo noget underligt noget for alle. For Knudsen selv, for den oprindelige midlertidige Morten Wieghorst, der nu er hjælper – og så det, at DBU åbenbart leder efter en helt anden.

De har rakt hånden ud til nordmanden Ole Gunnar, som sagde nej, og fodbolddirektør Peter Møller er fortsat på jagt.

Men hvad så med Lars Knudsen? Han har vist en rolig hånd det meste af tiden, han har været det pludselige valg af den restaurering, der lå i luften efter Kasper Hjulmand-perioden – men er han den rigtige i mere end forsættelsen af 2024?

Vi ved ikke, hvad spillerne tænker om det, der kan kaldes en stedfortræder uden portefølje.

Det er lidt vildrede, det her. Vi bliver ved med at snakke om en midlertidig landstræner. Vi famler efter en løsning, som alle kan forholde sig til. Ikke mindst spillerne. Og alle os på sidelinjen.

Kigger vi på korttids-analysen, så bør Knudsen være manden med fast plads på lærerværelset. Men sådan er det ikke – der søges stadig udenbys. De ansvarlige ryster mere på hånden end Knudsen.   

Resultatet var måske som ventet – og indsatsen generelt mod de spanske Europamestre – som ventet. En fysisk dansk kamp mod et voldsomt spansk pres efter pausen. En kamp uden danske højdepunkter, heller ikke på sidelinjen. 

Men vi taler højere om hvem der er landstræner – på sigt. 

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P