Æresdivisionen

OB-drenge følges ad: Måske gør vi det til en pakkeløsning

Aske Adelgaard og Jakob Breum er begge havnet i hollandske Go Ahead Eagles.

Jakob Breum holder sin Go Ahead Eagles trøje frem
Foto: Go Ahead Eagles
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Aske Adelgaard er nu at finde i Go Ahead Eagles.

Dermed tæller Æresdivisionen nu hele 15 danskere, hvoraf tre af disse spiller i Go Ahead Eagles. Her huserer Søren Tengstedt, Jakob Breum og altså nu også Aske Adelgaard, der skiftede til klubben fra OB.

Sidstnævnte har altså taget det samme skridt, som hans mangeårige holdkammerat, Jakob Breum, tog sidste sommer.

15 danskere i Æresdivisionen

Ajax Amsterdam

De to tidligere OB-drenge har et indgående fodboldmæssigt kendskab til hinanden, og de har et specielt bånd. De to har nemlig set bemærkelsesværdigt meget til hinanden.

– Vi har spillet sammen i lang tid. Både i ungdomsårene, på førsteholdet (i OB, red.) og på U21-landsholdet, hvor Aske som regel spillede venstre back, og jeg spillede venstre kant, siger Breum til Campo.

Helt fra tiden som førsteårs U17-spillere har de to spillet mere eller mindre fast sammen kun med undtagelse af den seneste sæson. Det skal dog tilskrives tilfældighederne, mener Jakob Breum.

– Det er da pudsigt, at vi har spillet sammen, siden vi var førsteårs U17-spillere. Det er efterhånden mange år.

– Jeg tror ikke, at det er bevidst, eller at han kom, fordi jeg er her. Men vi følges åbenbart ad, og så må vi se om det varer ved eller, om det stopper på et tidspunkt.

– Det kan godt være, at vi skal gøre det til en pakkeløsning, griner Jakob Breum.

Klubben spurgte mig til råds om, hvad jeg synes om ham som spiller

Jakob Breum

Begge parter forhørte sig

Det indgående kendskab som de to odenseanere har til hinanden, var Go Ahead Eagles opmærksomme på, da man skulle hente Aske Adelgaard til klubben. Derfor var Jakob Breum med på råd.

– Klubben spurgte mig til råds om, hvad jeg synes om ham som spiller. Han er en dygtig fodboldspiller, så det var rosende ord.

– I sidste ende var det jo ikke mig, der tog beslutningen. Jeg fortalte bare klubben, hvad jeg synes om ham. Så endte han jo så hernede efterfølgende, siger Breum til Campo.

Ligeledes kunne Breum fortælle sin ven om tilstandene i Go Ahead Eagles, selvom det ikke var indvirkende på Adelgaards beslutning.

Foto: Go Ahead Eagles

– Jeg tror egentligt, at han fik et indtryk af, at klubben gerne ville ham, så det var mest efterfølgende, at han spurgte mig til råds om forskellige ting.

– Han ringede til mig, inden han kom herned, og spurgte, hvordan det hele var. Men på det tidspunkt var han fast besluttet på at komme herned.

– Så det er ikke fordi, at jeg var en total mellemmand mellem ham og klubben, men de har da begge to spurgt lidt ind, fortæller Breum med et smil.

Aske Adelgaard har indtil nu spillet fem kampe i den hollandske subtop-klub.

Danskeren er noteret for én enkelt assist, som faldt til netop Jakob Breum. Det skete i 2-1-sejren over Sparta Rotterdam tilbage i Æresdivisionens runde fem.

Tidligere OB-duo spiller hovedrolle i Go Ahead-sejr

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P