3F Superligaen

Ny AGF-keeper har knoklet efter specielt forløb: Jeg er klar

AGF har hentet ny keeper i form af Kristoffer Klaesson, som i slutningen af august blev løst fra sin kontrakt i polske Raków efter historier om stridigheder omkring vægttab og et besøg på McDonald’s. Siden har nordmanden trænet hårdt i hjemlandet og melder sig klar til kamp for aarhusianerne.

AGF's Kristoffer Klaesson bliver interviewet på Fredensvang.
Foto: Tobias Thomasen

For meget sul på kroppen, McDonald’s-besøg og en iturevet kontrakt.

Overskrifterne i medierne omkring AGF’s nye målmand Kristoffer Klaesson har været mange i sensommeren inden skiftet.

Selv har nordmanden lagt tiden i polske Raków bag sig og retter nu i stedet blikket fremad i de nye omgivelser på Fredensvang.

– Vi (Klaesson og Raków, red.) blev enige om beslutningen. Og derudover kan jeg ikke sige mere om min tid dernede.

– Jeg er færdig med det nu. Jeg ser kun fremad og på min tid her, hvor jeg vil gøre det så godt som muligt, siger Kristoffer Klaesson efter AGF-træningen.

AGF's Kristoffer Klaesson bliver interviewet på Fredensvang.
Kristoffer Klaesson bliver interviewet efter træningen på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

Hårdt arbejde

Historierne i Polen gik på, at Raków kort efter Klaessons ankomst fra Leeds United skulle have krævet, at målmanden tabte sig, og at et besøg på McDonald’s fra nordmanden var blandt årsagerne til, at opholdet blev afbrudt, uden Klaesson nåede at få en eneste kamp for klubben.

De godt og vel fem uger uden klub har ikke været tilbragt på sofaen af den 23-årige målmand. Tværtimod.

I stedet har han arbejdet hårdt hjemme i Norge sammen med et hold af medhjælpere for at være fit til sin næste klub efter en lang periode uden kampe.

– Jeg har trænet med et godt team omkring mig i form af målmandstræner, personlig træner, fysisk træner og fysioterapeut.

– Så jeg har trænet godt, mens jeg har været hjemme. Det har været anderledes, men det har været fint, siger Kristoffer Klaesson.

Kristoffer Klaesson i aktion for Leeds United.
Kristoffer Klaesson spillede blot fire førsteholdskampe under sine tre år i Leeds United. Derudover opnåede han 30 kampe på klubbens U21-hold, inden turen gik videre til polske Raków på en fri transfer i sommer. Foto: Scott Heppell/Reuters/Ritzau Scanpix.

Ikke tynget af trøjen

Klaessons nye klub blev altså fundet i mandags, hvor AGF præsenterede ham på en et-årig kontrakt som erstatning for langtidsskadede Leopold Wahlstedt.

Jeg var overrasket over, at én på hans alder og med hans kvalitet var uden kontrakt

Uwe Rösler om Kristoffer Klaesson

En nødvendig tilføjelse til truppen ifølge klubbens cheftræner Uwe Rösler, som er yderst tilfreds med at have fået Klaesson til AGF.

– Jeg var overrasket over, at én på hans alder og med hans kvalitet var uden kontrakt. Vi havde muligheden for at hente ham, og det gjorde vi. Det er jeg meget glad for, siger Rösler og fortsætter:

– Klaesson gjorde et godt indtryk i dag, som var hans første reelle træningssession. Han gjorde det godt, må jeg sige.

Kristoffer Klaesson sidder i biografsæder iført AGF's grønne trøje
Kristoffer Klaesson blev præsenteret i AGF på en et-årig kontrakt i mandags. Den norske keeper er kommet til Aarhus på en fri transfer. Foto: AGF.

Ifølge Uwe Rösler har Klaesson mange kvaliteter, som kan gavne AGF – især på det mentale plan.

– Først og fremmest har han været i en stor klub og ved, hvad det vil sige at spille under pres. Han har spillet kampe for Leeds, og han har været med til U21-EM.

– Han har ingen nerver og føler sig ikke tynget af trøjen, han repræsenterer. Han tænker ikke på konsekvenser, og det er rigtig godt som keeper rent psykologisk.

– En anden ting er hans højde på 1.89 centimeter, og jeg tror på, at han med sin fysik kan skabe sig plads ved dødbolde, siger AGF-cheftræneren.

Uwe Rösler mener, Kristoffer Klaesson mangler lidt, før han er fuldt ud klar til at tørne ud for AGF i Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Manglende kampform

Der er blot et lille aber dabei, fortæller tyskeren. Kampformen hos Klaesson er af gode grunde ikke, hvor den skal være, efter nordmanden ikke har spillet en betydningsfuld kamp siden marts, hvor han spillede fuld tid for Leeds i Championship i en kamp mod Watford.

I den nuværende situation, hvor Leopold Wahlstedt er skadet, kommer Klaesson for en stund til at overtage sin svenske kollegas duel med Jesper Hansen om rollen som førstemålmand – men først når den nytilkomne keeper er kampklar, slår Uwe Rösler fast.

– Klaesson har ikke spillet så meget på det seneste, så vi er nødt til at få ham i gear. Han er ikke 100 procent kampklar, det er klart. Men han er fit nok til, at vi ville hente ham til klubben, siger cheftræneren og fortsætter fortrøstningsfuldt:

– Jeg har fuld tiltro til, at vi nok skal få ham gjort klar indenfor rimelig tid.

Kristoffer Klaesson er på tæerne under træningen på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

Trods anstrengelserne hjemme i Norge, erkender Kristoffer Klaesson, at han mangler kampform. Han tror dog ligesom sin nye træner på, at han kommer dertil, hvor han skal være, forholdsvis hurtigt.

Det er anderledes at komme til et hold, når jeg har trænet så længe for mig selv

Kristoffer Klaesson

– Kampform og træningsform er jo lidt forskelligt, men målet er at komme i kampform så hurtigt som muligt.

– Det er anderledes at komme til et hold, når jeg har trænet så længe for mig selv. Men jeg er kommet rigtig godt ind på holdet, og det er en fin gruppe, så jeg tror, det nok skal gå godt og hurtigt, siger keeperen.

Kristoffer Klaesson ønsker at vise sine kvaliteter frem under opholdet i AGF. Foto: Tobias Thomasen.

Der er klare mål for Kristoffer Klaesson i hans tid i AGF, fortæller keeperen:

– Målet er jo at få spillet så meget som muligt og komme ind på holdet og hjælpe til.

– Jeg vil spille fodbold og vise, at jeg er en god keeper. Siden jeg kom hjem fra Polen, har jeg trænet rigtig godt, så jeg er fit og klar til at kæmpe for spilletid.

Måske mere end et år i AGF?

Klaessons kontrakt lyder som tidligere nævnt på et år i AGF, som udover nordmanden råder over nuværende førstemålmand Jesper Hansen (39 år), Leopold Wahlstedt (25 år) og unge Jonathan Hutters (20 år).

Veteranen Jesper Hansen har som Klaesson kontraktudløb til næste sommer, og Leopold Wahlstedt er ude i længere tid med en brækket knogle i sin ankel.

Dermed kan der muligvis opstå en situation, hvor det giver mening, at opholdet i Aarhus bliver forlænget udover det ene år.

Den mulighed rumsterer også i baghovedet, erkender Kristoffer Klaesson.

– Ja selvfølgelig. Men nu forsøger jeg egentlig bare at tage det en dag ad gangen og arbejder så hårdt, jeg kan på banen og i fitnessrummet, siger han.

Stabile Frederik Tingager peger ind i fremtidens AGF

Uwe Rösler vælger at fokusere på nuet i AGF og er ikke meget for at kigge for langt ind i fremtiden, når det kommer til spørgsmålet om en eventuel forlængelse med nordmanden, hvis præstationerne er gode.

– Jeg kan ikke svare på det. Jeg ved ikke, hvad der sker til næste år. Vi må i gang med arbejdet på banen, og så må vi se, siger cheftræneren og slår efterfølgende fast, at skadede Leopold Wahlstedt, som Klaesson er hentet ind som erstatning for, absolut ikke er glemt:

– Jeg snakkede med Leopold om hele situationen, og jeg forsikrede ham om, at han er en stor del af vores planer. Det var derfor, vi skrev under med ham. Det, følte jeg, var nødvendigt at fortælle ham, og jeg mente det fra hjertet. Leopold Wahlstedt har en stor fremtid i denne klub.

Rösler jubler over konkurrence: Vi er nødt til at omfavne det!

Med al sandsynlighed bliver det førstemålmand Jesper Hansen, der vogter målet for AGF, når aarhusianerne søndag møder Viborg FF ude i næste superligarunde. Men mon ikke Kristoffer Klaesson er at finde på bænken til opgøret.

Der er kick off mellem Viborg og AGF søndag klokken 16.00 på Energi Viborg Arena, og du kan se kampen i TV på TV2 og TV2 Play.

Rösler om AGF-profils comeback: Links er Links

Fakta om Kristoffer Klaesson

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P