3F Superligaen

Brøndby-bosser forholder sig til blodrøde tal

Brøndby IF’s fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, og administrerende direktør, Ole Palmå, sætter ord på enorme underskud, som klubben fredag har præsenteret.

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, på plads under kampen mod Silkeborg IF.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brøndby IF har fredag løftet sløret for et underskud på 104,2 millioner kroner i perioden mellem 1. januar 2023 og frem til den 30. juni 2024.

I årsrapporten kalder man det selv for “bedre end forventet, men stadig utilfredsstillende”.

Også klubbens bosser i form af fodbolddirektør Carsten V. Jensen og administrerende direktør Ole Palmå har udtalt sig om underskuddet, der er klubbens største i 10 år.

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør:
– Vi er fast besluttede på at bygge et hold, der kan konkurrere på højeste niveau i Danmark og spille i europæiske ligaspil. Derfor har vi investeret betydeligt i at sikre kvalitet og dybde i truppen, hvilket afspejles i regnskabet. Vi var millimeter fra mesterskabet for blot fire måneder siden, og for lidt over en måned siden missede vi kun lige muligheden for at kvalificere os til et europæisk ligaspil.

– Det er derfor en udfordrende balance mellem at opnå sportslige resultater og samtidig sikre en økonomisk bæredygtig fremtid, der kræver lige dele investeringer og tålmodighed, men som vi tror på vil skabe et Brøndby IF, der kan konkurrere i toppen af dansk fodbold og spille med på den europæiske scene.

– Der er en øget konkurrencesituation i toppen af dansk fodbold, hvor mange af vores direkte konkurrenter øger deres investeringer i deres forretning, ligesom vi har gjort. Det er godt for dansk fodbold og bidrager til at hæve niveauet i Superligaen, og derfor er de investeringer, som vi foretager, nødvendige for at skabe et hold, der kan konkurrere om titler hvert år og spille med i Europa. Vores fokus er på at opbygge en klub, der skal være blandt de bedste, både sportsligt og økonomisk, siger han til klubbens egen hjemmeside.

Ole Palmå, administrerende direktør:
– Med et rekord stort antal sæsonkortholdere og rekordhøj udnyttelsesprocent, så tager vi i disse år store skridt fremad, men det er tydeligt, når man ser såvel resultatet for regnskabsåret 2023/24 samt forventningerne til regnskabsåret 2024/25, at vores sportslige ambitioner og investeringer i spillertruppen afspejles i højere omkostninger.

– Vi arbejder på at gøre Brøndby IF konkurrencedygtig i toppen af 3F Superligaen, og selvom vi ikke lykkedes med at kvalificere os til et europæisk ligaspil i denne sæson, så fastholder vi vores strategiske retning og med fortsat at investere i holdet og forfølge vores mål om at spille med om titler. Vi har stadig en stor opgave foran os, og vi er fuldt fokuserede på at styrke klubben, så vi kan opnå vores strategiske ambitioner, siger han til klubbens egen hjemmeside.

Brøndby IF forventer desuden at levere et resultat før skat på mellem -100 millioner kroner og -60 millioner kroner i regnskabsåret 2024/25.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P