3F Superligaen

Styregruppe bag AGF-stadion reagerer på afgørelse

Styregruppen bag AGF’s stadionprojekt Kongelunden reagerer nu på den tilbagemelding, som AGF forleden fik fra Ankestyrelsen om, hvorvidt klubbens aftale med Aarhus Kommune om betaling af det nye stadion er gyldig.

Uwe Rösler (AGF Træner) under Superligakampen mellem AGF og Randers FC på Ceres Park i Aarhus lørdag den 28. september 2024..
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Projektet er i fuld gang.

Alligevel er der ikke helt styr på formaliteterne og på hvem der skal betale for AGF’s nye stadion.

Aarhus Kommune skulle nemlig efter planen i første omgang betale de 150 millioner kroner, som AGF lægger i projektet, og så skulle klubben betale lånet af gennem lejen af stadionet på en periode over 30 år.

Den aftale blev imidlertid ikke godkendt af Ankestyrelsen, og nu reagerer styregruppen bag projektet på den afgørelse.

– Stadionprojektet er ambitiøst, og vi er sikre på, at det vil give værdi for både fodbolden og Aarhus’ borgere i mange år fremover, lyder det fra gruppen.

– Vi har skrevet til Ankestyrelsen for at få en tilkendegivelse om lejekontrakten mellem Aarhus Kommune og AGF. Den har vi nu fået, den er vores afsæt for det videre arbejde, og vi er allerede i gang med at gennemgå de bemærkninger, der er kommet.

– Der er tale om et unikt projekt, og derfor er der også brug for at udvikle den rigtige model for aftalen mellem Aarhus Kommune og AGF. Vi har fuld tillid
til, at vi i samarbejde med relevante parter finder en løsning.

– Det er vigtigt at understrege, at dette projekt har bred politisk opbakning, og at vi fortsat vil arbejde målrettet sammen for at realisere visionen for det nye
stadion, der skal være et ikon for Aarhus. Vi glæder os til at kunne give aarhusianerne et stadion, der lever op til både deres og vores høje forventninger, lyder det slutteligt.

Det nye stadion skal efter planen stå klar i sommeren 2026.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P