FIFA

FIFA bekræfter: Åbner for exceptionelt transfervindue

FIFA har torsdag bekræftet, at visse medlemslandene får mulighed for at åbne et exceptionelt transfervindue til sommer.

FIFA-præsident Gianni Infantino ser med skepsis.
Foto: Luke Hales/AFP/Ritzau Scanpix

Næste sommers transfervinduer kan komme til at se markant anderledes ud.

Torsdag har FIFA-rådet i Zürich enstemmigt besluttet at tillade åbning af et exceptionelt transfervindue i forbindelse med sommerens VM for klubhold.

Det bliver kun de lande, der har deltagere med ved VM for klubhold, der får muligheden for at åbne et transfervindue, der kommer til at vare fra den 1. til den 10. juni.

Danmark vil ikke være repræsenteret ved VM for klubhold, så umiddelbart får det ingen indflydelse på det danske transfervindue.

I Europa – og under UEFA – deltager klubberne Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, PSG, Inter, Porto, Benfica, Dortmund, Juventus, Atletico Madrid og Red Bull Salzburg.

Dermed bliver det altså England, Spanien, Tyskland, Frankrig, Italien, Portugal og Østrig, der får mulighed for at åbne et ekstraordinært transfervindue.

Målet er at tilskynde klubber og spillere, hvis kontrakter udløber, til at finde en passende løsning for at facilitere en spillers deltagelse

FIFA

Det er helt op til fodboldforbundene i de syv lande at beslutte, om de ønsker at åbne et ekstraordinært vindue, men gør de brug af muligheden, gælder vinduet for alle forbundets klubber.

Muligheden for at åbne et ekstraordinært transfervindue sker i et forsøg på at udligne forskelle på transfervinduerne i de forskellige lande, der er repræsenteret ved VM for klubhold.

VM for klubhold afholdes i USA fra den 15. juni til den 13. juli, og dermed kan flere klubber have spillere, der har kontraktudløb midtvejs i turneringen den 30. juni, og det er netop den del, den beslutningen torsdag forsøger at adressere.

– Målet er at tilskynde klubber og spillere, hvis kontrakter udløber, til at finde en passende løsning for at facilitere en spillers deltagelse, lyder det fra FIFA.

Ud over beslutningen om at tillade et ekstraordinært transfervindue, får de deltagende klubber mulighed for at udskifte spillere i turneringen fra den 27. juni til den 3. juli.

Den nye udgave af VM for klubhold er det første i det nye format, hvor 32 klubber fordelt på alle FIFA’s seks kontinental-føderationer deltager.

Det asiatiske fodboldforbund, AFC, deltager med fire hold, det afrikanske forbund, CAF, deltager med fire hold, det nord- og mellemamerikanske og caribiske forbund, CONCACAF, deltager også med fire hold.

Det sydamerikanske forbund, CONMEBOL, er repræsenteret af seks hold, mens UEFA altså repræsenteres af 12 hold. Slutteligt har det oceaniske forbund, OFC, et enkelt hold med. Sidste hold bliver et amerikansk hold, der som deltagernation får den 32. og sidste plads.

Foruden den sidste amerikanske plads mangler det sydamerikanske forbund at sætte navn på en deltagerklub. Den plads går til vinderen af 2024-udgaven af Copa Libertadores, der findes i november.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P