Europa League

Spansk traditionsklub ude med riven – karantæner på vej

Kontroversielle scener på tilskuerpladserne blev overskriften, da AS Roma i sidste uge tog imod Athletic Club hjemme i Rom. Nu uddeler klubben fra Baskerlandet store straffe til klubbens egne fans.

Foto: Filippo Monteforte / AFP / Ritzau Scanpix

Baskerklubben tolererer ikke alt.

En tur, der skulle have været husket for en god start på spaniernes europæriske kampagne og en flot tilskuertilslutning, er nemlig endt med at få en helt anden overskrift.

Omkring 2.500 fans var rejst fra Baskerlandet til den italienske hovedstad for at overvære Athletic Clubs første europæriske kamp i seks år.

En række af de medrejsende fans fra Bilbao udviste her en voldelig adfærd, hvor flere romerlys blev affyret, samt nogle romerlys blev brugt som kasteskyts.

Det stak for alvor af, da baskerne udlignede i det 85. minut, hvorfor klubbens træner Enersto Valverde måtte forsøge at dæmpe urolighederne med gestikuleren mod de medrejsende fans.

Foto: Filippo Monteforte / AFP / Ritzau Scanpix

Nu har Athletic Club meldt ud i en officiel meddelelse, at klubben ikke tolerer sådanne scener, og der arbejdes på at forhindre lignende situationer i fremtiden.

– Endnu engang holder vi vores løfte om at fremme et sikkert og respektfuldt fanmiljø, både på San Mamés og ethvert andet sted, og derfor træffes der foranstaltning for, at episoder som dem i Rom ikke gentages, lyder det blandt andet i den officielle udmelding på klubbens hjemmeside.

Klubben bekræfter ligeledes, at de arbejder på at identificere ballademagerne fra Rom og tildele dem stadionkarantæner på op til fem år samt bøder. Det fortæller AS.

Athletic Club tager torsdag hul på denne sæsons anden europæiske kamp, når de hjemme tager imod hollandske AZ Alkmaar. Der er kampstart klokken 21.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P