Premier League

Medie: Klubber er enige – sådan vil de ændre på Deadline Day

Det har længe været et samtaleemne, at datoen for transfervinduet skal rykkes, så der ikke handles, efter at sæsonen er sparket igang. Og nu er klubberne enige, skriver engelsk medie.

Premier League klubberne er enige
Foto: Ritzau / Scanpix / Reuters/Paul Childs

Transfermarkedet vil snart få en betydelig ændring, hvis det står til de fem største ligaer i Europa.

De vil ganske enkelt flytte sommerens deadline til 15. august, inden sæsonerne går igang. Så kan der ikke handles, mens der spilles.

Som det er nu, handles der spillere ind og ud, mens turneringerne er gået igang, og det gør det uoverskueligt for klubberne i Premier League, La Liga, Serie A, Bundesligaen og Ligue 1, at svingdørene arbejder indtil 1. september.

Der kan altså handles spillere med forskellige deadlines, mens turneringerne er igang på tværs af Europa, og det er det, der skal stoppes via klubbernes internationale sammenslutning, ECA.

Det er engelske The Times, der skriver, at ligaerne er enige, men at der stadig udestår et væsentligt problem.

For den saudiske liga er efterhånden så stor en spiller på transfermarkedet, og ikke en del af aftalen, så de kan stadig med de store økonomiske ressourcer bryde ind og hente spillere i de europæiske klubber, der så efter deres egen deadline er uden mulighed for at købe erstatninger.

Denne skævvridning skal der findes en løsning på.

Mads Hermansen trender i England: Bedst i PL siden 2017

Premier League forsøgte i 2018 at lave en transferdeadline, men da de andre ligaer ikke gik med, blev det en fiasko.

Aftalen vil markant ændre sommertransfervinduet og planlægningen i klubberne – også i den danske Superliga, der som en selvfølge må forventes at gå med.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P