Premier League

Intet er ‘United’ lige nu… Farvel til Erik ten Hag

Manchester United ligner lige nu et hold på vej imod ren opløsning, og Erik ten Hag kan ikke fortsætte som manager, hvis klubben, der har brugt over fem milliarder under hans ledelse, fortsat vil tages seriøst i toppen af Premier League.

Erik ten Hag i spidsen for Manchester United mod Tottenham Hotspur
Foto: Ritzau / Scanpix / Reuters/Lee Smith

Tottenham Hotspur bliver konstant drillet med at være naive og forgæves drømme om hæder og ære.

Pokalerne udebliver og niveauet er for svingende hos Londonklubben. Sådan lyder kritikken.

Søndag udspillede Spurs Manchester UnitedOld Trafford med 3-0, og de fik Erik ten Hags ‘Røde Djævle’ til at ligne et middelmådigt hold. På en god dag.

Netop det faktum, at holdet i store perioder var under ren opløsning, er Erik ten Hags ansvar.

Og det er hollandske Erik ten Hags ansvar.

Han har nu i to år haft muligheden for at præge kultur, spillestil og spillertrup i den traditionsrige klub, og han har i fem transfervinduer købt spillere til sit hold.

Faktisk har Erik ten Hag hentet spillere for omkring fem milliarder kroner og halvdelen af dem er ovenikøbet spillere, som Erik ten Hag tidligere har arbejdet med.

Altså hans egne spillere.

Det er spillere som Antony, Lisandro Martinez, Andre Onana, der er købt i starten af ten Hags periode, men også senest er spillere som Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui hentet ind.

Alle spillere fra Erik ten Hags tid som Ajax manager.

Tegn på opløsning

Resultaterne har været meget middelmådige i holIænderens tid, og med undtagelse af sidste sæsons FA Cup-pokal har vi løbende skulle høre om proces og udvikling. Og senest i denne uge om “work in progress”.

Søndag lignede Manchester United bare alt andet end et tophold, og de lignede slet ikke et hold i udvikling.

Efter kampen havde Tottenham 3,83 i expected goal og de udspillede United, der kunne have tabt både 4-0 og 5-0. Dertil fik anfører Bruno Fernandes rødt kort, og hvis du ikke troede Marcus Rashford kunne blive mere modløs at se på, så tog du fejl.

Netop det faktum, at holdet i store perioder var under ren opløsning, er Erik ten Hags ansvar. For det er hans spillertrup.

Cristiano Ronaldo har fået sin del af skylden. Samme med Jadon Sancho.

Søndag fik United et rødt og fem gule kort, og det danskerløse hold var rene statister i store dele af kampen, for pånær det pres, holdet fik skabt i slutningen af opgøret, så hang det bagefter i alle situationer.

Og dét kan ikke fortsætte.

I så fald ender projektet et meget dårlige sted, end managerprofiler som Moyes, van Gaal, Mourinho og Solskjær forlod det. Og så bliver det sværere og sværere at hente de største profiler til klubben.

Selvom klubben vandt FA Cuppen i forsommeren, bør Sir Jim Ratcliffe vise handlekraft og sende et signal.

Der skal mere til at stå i spidsen for Manchester United, hvis de vil forblive et tophold i Premier League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P