Eliteserien

Crone vil på fodboldeventyr – men Brøndby er svær at afvise

Svenn Crones kontrakt i SK Brann udløber ved årsskiftet. Nu fortæller han om fremtidsplanerne.

Svenn Crone poserer i Branns trøje
Foto: SK Brann

Svenn Crones tid i norske SK Brann er ved at rinde ud.

Den 29-årige backs kontrakt udløber ved årsskiftet, og det er helt efter planen, at parterne har valgt at gå hver til sit, fortæller Svenn Crone til Campo.

– Det er helt efter planen, fordi jeg hele tiden har haft ambitioner om at prøve mig af et andet sted. Måske endda væk fra Skandinavien, hvor jeg kan tage skridtet op på en højere hylde, lyder det fra Crone.

– Det hele handler om, at jeg stadig har store ambitioner, og jeg føler, at jeg er på et niveau nu, hvor jeg godt kan tage det næste skridt. Det kunne være fedt at prøve sig af udenfor Skandinavien. Tyskland, Belgien, Holland, Cypern, Frankrig, alle de lande der.

– Jeg vil gerne opleve en anden kultur, en anden fodboldkultur, og timingen er helt perfekt nu. Jeg har følt mig klar i lang tid, og det har familien også, fortæller Crone, som senere taler varmt om Brøndby og en anden Superligaklub.

Svenn Crone poserer i Branns trøje
Foto: SK Brann

Karrierens bedste fodbold

Crone ved ikke, om der pågår dialog med andre klubber for tiden. Den slags lader han sin agent om, så han selv kan fokusere 100 procent fodbolden.

De seneste uger har han været sat tilbage med en mindre skade, men han nærmer sig comeback til hvad han selv kalder en af karrierens bedste år.

– Jeg har spillet det bedste fodbold i karrieren, synes jeg selv. Måske det er på grund af alderen, men jeg føler mig bare mere fri på banen, hvor jeg træffer nogle klogere beslutninger.

– Der er egentlig bare mange elementer i det, og det er nok hele pakken, der er markant bedre, lyder det fra Crone, som har fået 16 startpladser ud af 16 mulige i denne sæson for Brann, der ligger nummer to i Eliteserien.

Afviser ikke et Brøndby-retur

Svenn Crone brød igennem på Brøndbys førstehold i 2014 og nåede 62 optrædener i den gule trøje, inden han skiftede til Silkeborg i 2018.

Den Rødovre-fødte højreback erkender da også, at det kan blive svært at sige nej, hvis Jesper Sørensen og Brøndby IF banker på døren.

– Det vil selvfølgelig være svært. Det ville være meget svært, i og med, at jeg er vokset op på Vestegnen og har spillet dér, siden jeg var ungdomsspiller. Jeg var med på en fed rejse under Alexander Zorniger, så det ville selvfølgelig være svært at sige nej til det.

Lyngby BKs Svenn Crone og SønderjyskEs Haji Wright under 3F Superliga-kampen mellem Lyngby Boldklub og SønderjyskE på Lyngby Stadion i Kongens Lyngby, onsdag den 21. april 2021.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et gensyn med Silkeborg udelukker Svenn Crone da heller ikke, da snakken falder på Kent Nielsens mandskab.

– Det kunne jeg da også, helt klart. Min kone kommer fra Silkeborg, og det kunne også godt være i Silkeborg og omegn, at vi i fremtiden bosætter os. Så det ville selvfølgelig også kunne spille ind.

– Men jeg kigger først og fremmest på at komme væk fra Skandinavien og opsøge den mulighed. Men alt kan jo ske i den her verden, slutter den eventyrlystne Svenn Crone.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P