VM 2026

Mere end nogensinde? Så vigtig er Nations League for Danmark

Det danske herrelandshold har lagt godt fra land i Nations League 2024/25, men hvad kan det danske landshold egentlig bruge en god Nations League-kampagne til? Få svaret her.

Herrelandsholdet poserer til holdbilledet før landskampen mod Serbien i Nations League. Læs mere om, hvorfor Nations League er vigtig for Danmark her.
Foto: Sofus Lykke Christensen

‘Hvorfor er Nations League vigtig for Danmark?’

Nations League er et forholdsvist nyt koncept. I første omgang erstattede kampene i Nations League de mange træningskampe, der før var på menuen.

Men Nations League er meget mere end en erstatning for træningskampe. Turneringen er vigtigere end som så og kan få afgørende betydning for Danmarks deltagelse ved VM 2026.

Få det fulde overblik over, hvorfor Danmarks resultater i Nations League 2024/25 er vigtige herunder

Få overblikket: Hvorfor er Nations League vigtig for Danmark?

De danske præstationer i Nations League er i sæsonen 2024/25 vigtigere end nogensinde før.

For tredje gang i træk er Danmark placeret i A-laget i Nations League, hvor der i løbet af efteråret 2024 venter seks kampe – både ude og hjemme mod henholdsvis Spanien, Schweiz og Serbien.

Og disse kampe kan ende med at få afgørende betydning for Danmarks deltagelse ved VM 2026 – både direkte og indirekte.

Overblik: Hvornår spiller Danmark i Nations League?

Nations Leagues direkte indflydelse på Danmarks deltagelse ved VM 2026

De danske præstationer i Nations League kan ende med at få direkte indflydelse på Danmarks deltagelse ved VM 2026 i USA, Canada og Mexico.

Det skyldes, at visse Nations League-nationer kan få en ekstra chance for at booke billet til VM-slutrunden i sommeren 2026.

De europæiske nationer under UEFA får i alt 16 billetter til VM-slutrunden – 12 fordeles via VM-kvalifikationen, mens de resterende fire fordeles via to playoffrunder efter endt VM-kvalifikationsturnering.

Her kobles de to turneringer sammen. VM-kvalifikationen har i alt 12 grupper á fire eller fem nationer. Vinderne af hver gruppe sikrer sig billet til VM 2026. De 12 andenpladser kvalificerer sig til VM-playoffs.

Her tilslutter yderligere fire nationer sig gennem Nations League. Således får de fire bedst rangerede gruppevindere fra Nations League 2024/25 – som hverken sikrede sig en første- eller andenplads i VM-kvalifikationen – en ekstra chance for at booke billet til VM 2026.

Vinder Danmark sin Nations League-gruppe, men formår ikke at sikre sig en plads til VM 2026 gennem en førsteplads i VM-kvalifikationen – eller en plads i VM-playoffs via en andenplads i VM-kvalifikationen – så får Danmark med al sandsynlighed alligevel en ekstra chance for at booke billet til VM 2026 gennem Nations League.

Nations Leagues indirekte indflydelse på Danmarks deltagelse ved VM 2026

Danmarks præstationer i Nations League i løbet af efteråret 2024 kan også få stor indirekte betydning for deltagelsen ved VM 2026.

Selvom Danmark ikke nødvendigvis vinder sin Nations League-gruppe foran Spanien, Schweiz og Serbien, så bliver andenpladsen i gruppen også afgørende.

Ender herrelandsholdet blandt de to bedste nationer i gruppen, så sikrer det Danmark en plads i det øverste seedningslag forud for lodtrækningen til VM-kvalifikationen i december. Det er særdeles vigtigt, da det med al sandsynlighed vil gøre Danmarks vej til VM 2026 gennem VM-kvalifikationen lettere.

Ender Danmark ikke blandt de to bedste i Nations League-gruppen, vil der stadig være mulighed for at blive topseedet i VM-kvalifikationen. Nationer på første- og andenpladsen i A-lagets Nations League-grupper tager de otte første pladser. Det efterlader fire pladser i øverste seedningslag, som efterfølgende tildeles ud fra de resterende nationers placering på FIFA’s verdensrangliste.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Gruppespillet i Nations League 2024/25 løber frem til den 19. november 2024.

Herefter venter diverse opryknings- og nedrykningsplayoffs samt kvartfinalerne mellem de otte første- og andenpladser fra A-laget i slutningen af marts 2025 – fra den 20. til den 25. marts.

Nations League konkluderes i starten af juni måned – fra den 4. til den 8. juni – hvor de fire tilbageværende nationer skal kæmpe om titlen som vinder af Nations League 2024/25.

Det er også heromkring, at VM-kvalifikationen skydes i gang.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P