Premier League

Titeldefinerende skade? Se Rodris vilde City-statistikker

Rodri varsles af flere medier ude i noget, der ligner resten af sæsonen – men hvor afgørende kan fraværet af det spanske midtbaneanker vise sig at blive for de forsvarende mestre?

Manchester Citys Rodri hjælpes fra banen, efter han er blevet skadet.
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

Han er blandt kandidaterne til at vinde Ballon d’Or, han vandt EM i løbet af sommeren, og han taber nærmest aldrig med Manchester City.

Mandag begyndte flere medier så at bringe historier, hvor de mente at vide, at Rodri med al sandsynlighed misser det resterende af sæsonen, efter han pådrog sig en knæskade i 2-2 kampen mod Arsenal.

Flere medier: Rodri er færdig for sæsonen

Men hvor afgørende kan en alvorlig skade til Rodri ende med at blive for de forsvarende mestres sæson?

City har ikke tabt en eneste af de sidste 48 Premier League-kampe, hvor Rodri er startet inde.

Dog tabte City fire ud af fem kampe, hvor Rodri ikke var med, i den forgangne sæson.

Manchester Citys Rodri fejrer mesterskabet
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Med det sagt har City gjort rent bord i de indledende fire kampe af den nye Premier League-sæson, hvor de ligeledes har måtte undvære den 28-årige spanier.

BBC har i samarbejde med den britiske statistikbank Opta lavet nogle statistikker, der opsummerer Rodris indflydelse i Manchester.

Vinder markant oftere, når han er med

Siden Rodri kom til City har mandskabet spillet 260 kampe, hvor spanieren har været involveret.

Her har Pep Guardiolas mandskab, ifølge BBC, vundet 73 procent af kampene, spillet 15 procent uafgjort og tabt 11 procent.

Noget anderledes ser det ud, når Rodri ikke er på banen.

For i 45 kampe, hvor man har været midtbaneankeret foruden, har City vundet 64 procent, spillet 11 procent uafgjort og tabt 24 procent af kampene.

Han vinder bolden – og han fordeler den fremragende

Ifølge BBC er det kun Declan Rice, der har vundet bolden flere gange end Rodri siden 2019, da englænderen noterer sig for seks bolderobringer mere end City-stjernen.

Men når det kommer til at fordele bolden – særligt frem i banen – er der ingen, der kan hamle op med Guardiolas spanske es.

Rodri jubler, efter han har scoret for Manchester City.
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Rodri har nemlig, ifølge BBC, lavet hele 7965 succesfulde afleveringer på modstanderens banehalvdel, siden hans Premier League-debut i 2019.

Nummer to på den liste er Liverpools Trent Alexander-Arnold, der halter noget efter Rodri, med 5176 succesfulde afleveringer på modstanderens banehalvdel.

Det lader altså til at være svært at overdrive Rodris betydning for City.

Manchester-holdets næste test uden Rodri finder sted lørdag den 28. september, når de slår vejen forbi St. James Park, hvor Newcastle venter dem.

Kampen starter klokken 13.30 og kan ses på Amazon Prime Video.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P