VM 2034

Saudi-chef om LGBTQ+-fans til VM: Alle er velkomne

Talsmanden for Saudi Arabiens VM 2034-bud hilser alle gæster velkommen til slutrunden. Også de homoseksuelle.

Regnbueflag
Foto: Gaby Oraa/Reuters/Ritzau Scanpix

Saudi-Arabien har som det eneste land, lagt billet ind på VM i 2034, og til december kan landet formelt vinde budkonkurrencen, når der er afstemning i FIFA.

Det virker som en formsag at slutrunden ender i det store land i Mellemøsten, og det betyder at tusindvis af fans vil strømme til i 2034, når slutrunden afvikles.

Men landet skoses også for sine manglende menneskerettigheder af blandt andre Amnesty International, og det forholder talsmanden for det saudiske bud sig til i et interview med Sky Sports.

Her bliver Hammad Albalawi spurgt, om det er sikkert at komme til Saudi-Arabien, hvis man identificerer sig selv som en del af LGBTQ+-bevægelsen.

– Vi byder alle fans velkommen. Vi respekterer vores gæsters privatliv. Vi har haft millioner af gæster i Saudi-Arabien i de seneste år, udtaler han til Sky Sports.

Ifølge Amnesty er det strafbart at være homoseksuel i Saudi-Arabien, men Albalawi slår fast, at medlemmer af LGBTQ+ vil blive taget godt i mod.

– Du vil blive respekteret. Du vil blive budt velkommen i Saudi-Arabien. Og den respekt og velkomst gælder alle fra hele verden.

Al Balawi fortæller, at Saudi-Arabien har været vært for mange sportsturneringer de senere år, og her er gæsterne altid blevet budt velkommen.

Han giver et godt råd til de kommende fodbolddfans.

– Folk skal lære om vores kongerige, og den bedste måde at gøre det på, er ved at komme og besøge. Her vil man opleve gæstfri saudiere, mennesker der vil være meget stolte over at modtage dem.

– Vi vil med glæde modtage alle vores gæster, lyder det i interviewet.

Se det hele her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P