3F Superligaen

Rösler jubler over konkurrence: Vi er nødt til at omfavne det!

AGF har denne sommer forstærket den velspillende centrale midtbane. Derudover vender skadede midtbanespillere på et tidspunkt tilbage. Uwe Rösler hilser konkurrencesituationen velkommen og ser den som en nødvendighed.

Uwe Rösler jubler over AGF's sejr mod AaB.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

AGF’s centrale midtbane har gjort det fremragende i starten af denne sæson.

Aarhusianerne har valgt at lægge på og forstærke kæden yderligere udefra samtidig med, at midtbaneprofiler med tiden vender tilbage fra skader

Cheftræner Uwe Rösler ser forstærkningerne som en nødvendighed for AGF og har haft en snak med spillerne om, hvordan den øgede konkurrence skal tackles.

– Det er, hvad jeg vil have – det er, hvad vi er nødt til. Jeg har sagt til truppen, at vi er nødt til at omfavne situationen.

– Ofte i fodbold er folk bange for kompetence tæt på dem. Men vi kan ikke være bange for at have en stærk trup.

– Vi er nødt til at omfavne det og sige tak til denne fodboldklub for at give os styrke i dybden, så vi har en reel mulighed for at udfordre, siger Rösler.

Uwe Rösler jubler over AGF's sejr mod AaB.
Uwe Rösler jubler over konkurrencesituation på AGF’s centrale midtbane netop nu. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Nye er kommet til

Det meste af denne sæson har AGF’s centrale midtbane bestået af den stærke trio Mads Emil Madsen, Mikael Anderson og Nicolai Poulsen, som sammen har blomstret og været en vigtig del af aarhusianernes vej til tops i Superligaen.

I sommerens transfervindue har AGF hentet en dyr midtbanespiller i Kristian Arnstad, som mest gør sig som otter. Prisskiltet og 10-tallet på ryggen af nordmanden vidner ikke om en mand, som AGF har tænkt sig at lade varme bænken, og Arnstad startede da også inde mod Lyngby Boldklub i seneste superligakamp.

Vi har en meget konkurrencedygtig trup nu, vil jeg sige – rigtig mange gode spillere

Kristian Arnstad

Derudover er engelske Max Power, som har masser af erfaring fra Championship, hentet til på en fri transfer.

Nicolai Poulsen jubler over en sjælden scoring i 1-1-kampen mod Silkeborg i forrige spillerunde. Sammen med Mads Emil Madsen og Mikael Anderson har han i begyndelsen af sæsonen udgjort AGF’s centrale midtbane. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

For mange om buddet?

Men er der for mange om buddet på den centrale midtbane ovenpå sommerens transferforstærkninger, når nu profilerne Mads Emil Madsen, Mikael Anderson og Nicolai Poulsen har gjort det så godt?

– Ethvert hold har brug for styrke og bredde. Vi havde brug for at hente Arnstad som erstatning for Knudsen (Magnus Knudsen – nu i Holstein Kiel, red.), og jeg kan love, at alle de spillere kommer til at få nok spilletid, svarer Uwe Rösler og fortsætter:

– Og glem ikke Max Power. Han kæmper, og han er her ikke for blot at besøge Aarhus – han vil spille, og han kommer til at presse Nicolai Poulsen. Power kan også spille i den bagerste kæde.

Stabile Frederik Tingager peger ind i fremtidens AGF

– Stor konkurrence i truppen

Nytilkomne Kristian Arnstad er bevidst om den store konkurrence på den centrale midtbane og vil suge til sig fra kollegerne i jagten på at få spilletid i AGF.

– Selvfølgelig er der stor konkurrence i truppen. Vi har en meget konkurrencedygtig trup nu, vil jeg sige – rigtig mange gode spillere.

– Det handler bare om at komme godt i gang og prøve at lære fra de gode spillere, som har været her længe, og tage det ind i mit spil.

– Jeg spiller nok helst som otter, men jeg kan også dække alle positioner på midtbanen, hvis der er behov for det, siger den unge nordmand.

AGF’s nye 10’er: Fantastisk klub – nem beslutning
Kristian Arnstad i sin debut for AGF.
Kristian Arnstad debuterede for AGF mod Silkeborg i forrige runde. I seneste kamp startede han inde mod Lyngby. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Alsidighed er guld

Alsidigheden blandt AGF’s midtbanespillere gør, at der nok skal blive spilletid til både etablerede samt nye profiler, mener Uwe Rösler.

– Jeg er ikke bekymret for, at de ikke får de kampe, de alle har brug for, siger den tyske cheftræner og fortsætter:

– Nogle gange er vi nødt til at planlægge i forhold til skader, karantæner og kampe, og når du har alsidige spillere, der kan spille flere positioner, gør det mit arbejde som træner lettere.

Bundærlig og alsidig AGF’er: Måske det er en hæmsko

Udover de nævnte profiler er en spiller som Frederik Brandhof indbegrebet af alsidighed og har også fået spilletid i denne sæson.

Samtidig er Mikkel Duelund blevet klar ovenpå sin skade, hvilket du kan læse om i artiklen lidt herunder, mens Kevin Yacobs comeback lader vente på sig.

Alle tre lægger til konkurrencesituationen på den centrale midtbane, hvor også skadede Michael Akoto kan dække ind.

Duelund-comeback i AGF inden længe: Jeg er ukuelig optimist

Næste kamp for Uwe Röslers tropper er onsdagens lokale pokalopgør mod VSK Aarhus. Der er kick off klokken 17.00, og du kan se kampen i TV på Viaplay Sport News

Hvordan cheftræneren tænker at blande kortene til kampen på Ceres Park, kan du læse mere om i artiklen herunder.

Rösler inden Aarhus-duel: Vigtigt at respektere kulturen

AGF’s mulige centrale midtbanespillere:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P