3F Superligaen

Ekspert: Prelec har ikke haft fair arbejdsbetingelser

Ivan Prelec er fortid i Vejle Boldklub efter to og et halvt år som cheftræner. Campos ekspert, Rasmus Würtz, kan ikke undgå at påpege, at betingelserne for succes har været fraværende i denne sæson.

Ivan Prelec efter Vejle Boldklubs nederlag hjemme mod Viborg FF.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Vejle Boldklub har mandag eftermiddag meddelt, at Ivan Prelec forlader klubben.

Og selvom det er blevet til nul point i ni kampe, så var det faktisk den kroatiske cheftræner selv, der bad om at blive sat fri.

Han havde opbrugt al sin energi og kunne ikke finde flere redskaber i sin værktøjskasse.

Campos ekspert, Rasmus Würtz, har svært ved at overse de arbejdsbetingelser, som Ivan Prelec har haft i denne sæson – eller rettere har manglet.

Blandt andet vinkede man i løbet af sommerens transfervindue farvel til Raul Albentosa, German Onugkha og Nathan Trott. De suverænt største profiler i Vejle Boldklub, sammen med Oliver Provstgaard.

– Jeg synes, det har været et frygteligt dårligt transfervindue fra Vejles side. Man har jo ikke fået erstattet de profiler, der var der i sidste sæson.

– Jeg ved godt, de har Provstgaard, men det er måske også lige en postgang for tidligt, at han skal gå ind og bære det hele.

– Så jeg håber heller ikke, at Ivan Prelec er for hård ved sig selv, for det har været vanskelige betingelser, siger Rasmus Würtz.

Rasmus Würtz er fodboldekspert på campo.dk
Foto: Lars Jacobsen

Rasmus Würtz har selv haft fornøjelsen af at støde på Ivan Prelec, og den nu forhenværende Vejle-træner efterlod et godt indtryk.

– Jeg var så heldig at opleve et oplæg med ham gennem min træneruddannelse, og han virker virkelig kompetent.

– Han er meget, meget grundig, og virker som en moderne træner, som også har et øje til, hvad der foregår i talentafdelingen, i og med, at han har været i Dinamo Zagrebs talentafdeling i rigtig mange år.

– Så han har et øje for klubben som helhed. Det var i hvert fald det indtryk, jeg fik af ham, og jeg synes faktisk, at han har efterladt et godt indtryk.

– Den her sæson har det så bare været for vanskeligt i forhold til det transfervindue, som Vejle har været igennem, siger Rasmus Würtz.

Beslutningen om Ivan Prelecs fremtid blev allerede truffet for en uge siden, så da han søndag stod i spidsen for Vejle Boldklub mod Sønderjyske vidste både han og ledelsen, at det var hans sidste kamp.

Det rejser selvfølgelig spørgsmålet om, hvad der mon var sket, hvis nu Vejle havde vundet overbevisende i stedet for det bitre 2-1-nederlag:

– Jeg tror ikke, at det havde ændret ret meget. Jeg tror, at når han er nået frem til, at han føler sig udkørt, så havde den ene sejr ikke gjort nogen stor forskel.

– Og for Vejle, så skal der jo også mere til end det (en enkelt sejr, red.) lige nu, for at de har muligheden for at komme tilbage. De skal jo ramme en stime, det er der ingen tvivl om.

– Men nu blev det jo heller ikke til en sejr, så jeg tror bare, at han er blevet bekræftet i, at det er tid til at lade en anden tage over.

Jeg synes, at han er en meget kompetent fodboldtræner, og jeg er sikker på, at han nok skal finde sig et andet job

Det var som nævnt Ivan Prelec selv, der gik til Vejle Boldklub med et ønske om at blive løsrevet fra sin kontrakt efter sidste uges 0-5-nederlag hjemme mod Viborg.

På det tidspunkt havde man nul point efter otte kampe i 3F Superligaen, og at han ikke fik sparket før vidner da også om, at tilliden fra klubben har været stor.

– Under normale omstændigheder vil jeg tro, at de ville have trukket stikket noget før. Men jeg tror også godt, at Vejle selv kan se, at det har ikke været nemme betingelser.

– Samtidig så tror jeg faktisk, at de har ret meget respekt for Ivan og hans trænearbejde og den måde, han har arbejdet på.

– Det er nok derfor, at de har holdt fast i troen på, at han har været den rigtige mand for dem, og det så i stedet ender med nu her, at det bliver ham, der trækker stikket.

– Men på et eller andet tidspunkt, så er man jo nødt til at gøre det. Og det er jo bare sådan, at du ikke kan fyre en hel spilletrup. Det er jo altid chefstræneren, der står for skud, når det kommer dertil.

– Jeg synes, at han er en meget kompetent fodboldtræner, og jeg er sikker på, at han nok skal finde sig et andet job, slutter Rasmus Würtz.

Vejle Boldklub har oplyst, at man tirsdag klokken 09.00 præsenterer klubbens nye cheftræner.

Noget tyder dog på, at den afsløring allerede har fundet sted:

Medie: Vejle har ny cheftræner på plads

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P