Premier League

Everton bekræfter klubsalg – ryger på amerikanske hænder

Everton meddeler mandag eftermiddag, at aktiemajoriteten af klubben sælges til det amerikanske konsortium The Friedkin Group.

Everton Logo

Den engelske traditionsklub Everton FC er tæt på at få nye ejere.

Mandag meddeler klubben, at den nuværende majoritetsejer Blue Heaven Holdings med Farhard Moshiri i spidsen, er nået til enighed med en ny køber.

Det drejer sig om det amerikanske konsortium The Friedkin Group, som er nået til enighed med Blue Heaven Holding om et opkøb.

Den nye amerikanske ejer køber samtlige 94,1 procent aktier, som Moshiri har siddet på hidtil.

Den engelske storklub er derfor kun enkelte godkendelser fra de engelske fodboldmyndigheder fra at komme på nye hænder.

Det vækker glæde hos de nye ejere.

– Vi er glade for at have nået frem til en aftale om at blive formynder for denne ikoniske fodboldklub. Vi er fokuserede på at sikre de nødvendige tilladelser for at fuldende købet.

– Vi ser frem til at levere stabilitet til klubben og dele vores visioner for klubbens fremtid – herunder færdiggørelsen af det nye Everton Stadium at Bramley-Moore Dock, lyder det i en officiel udtalelse fra en talsperson fra The Friedkin Group.

For at klubsalget kan gennemføres, kræver det godkendelse fra både Premier League, det engelske fodboldforbund og et finansielt tilsyn i det engelske statsapperrat.

Et lang forløb

Allerede tilbage i juni kunne Everton berette om en aftale med Friedkin Group, som også ejer Serie A-klubben AS Roma.

Moshiri vinker forud for en kamp for Everton
Farhad Moshiri (tv.) kom til Everton i 2016. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

I juli faldt aftalen dog på jorden som følge af komplikationer med en tidligere interesseret køber – amerikanske 777 Group, der i sit forsøg på at overtage aktiemajoriteten i klubben lånte klubben 1,7 milliarder kroner.

Nu er salget af klubben kun få godkendelser fra at gå igennem, og dermed er en anden bejler til Everton, Lyons amerikanske ejer John Textor, ude af billedet.

Evertons snart forhenværende ejer, Farhad Moshiri, købte sig ind i Everton tilbage i 2016. I januar 2022 forøgede han sin ejerandel til 94,1 procent af klubben.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P